Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a decis ca BVB sa nu perceapa comisioane de tranzactionare pentru operatiunile derulate pe piata primara de Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv investitorilor de retail.

Potrivit unui anunt al BVB, atat emitentul, cat si cumparatorul nu vor plati comisioane de tranzactionare pentru operatiunile derulate pe piata primara.Prin aceasta masura Bursa intentioneaza sa ofere o piata pentru aceste titluri care sa raspunda cerintelor specificate de MFP ca emitent, astfel incat BVB sa fie considerata drept o alternativa eficienta, comparativ cu alte piete, inclusiv in termeni de costuri.

„De asemenea, scopul BVB este definirea unui cadru eficient pentru aceste instrumente, inclusiv pe baza structurii de comisioane, care va asigura suport pentru dezvoltarea acestui segment, prin atragerea de noi investitori si prin incurajarea unei piete active”, se mentioneaza in comunicatul de presa al Bursei de Valori Bucuresti.

Comisionul perceput pentru tranzactiile realizate in piata secundara cu titlurile de stat pentru investitorii de retail va fi de 1 leu/tranzactie, aplicabil atat cumparatorilor, cat si vanzatorilor.

Intermediarii care vor actiona ca Marker Maker pe aceasta piata vor beneficia de un comision de 0.5 lei/tranzactie, aceasta masura vizand asigurarea unei mai bune lichiditati pe aceasta piata.

Cele mai mari companii de pe...
Citeste si: Cele mai mari companii de pe bursa bifeaza un an peste asteptari....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Cum vrea sa castige investitori cel mai important broker online pe BVB