Euler Hermes, companie specializata in asigurarile de credit comercial si parte a grupului german Allianz, a lansat un produs care se adreseaza companiilor asigurate (clientilor exitenti) care la un moment dat au nevoie de o acoperire suplimentara celei oferita de polita initiala, din cauza unor factori exceptionali.

"Desi numarul fimelor insolvente a scazut in ultimii ani, societatile care intra in incapacitate de plata nu mai sunt cele mici de apartament, din pacate, ci sunt si firme mari. In continuare, contructiile si comertul raman cele mai active in ceea ce priveste insolventa", a declarat Cristina Rusuleanu, general manager, Euler Hermes, la Wall-Street 360.

Polita CAP si CAP plus se adreseaza companiilor riscante sau clientilor care au varfuri de vanzari si au vanzari sezoniere, au clienti - debitori foarte riscanti pentru care Euler Hermes nu poate oferi o acoperire prin polita initiala sau nu a primit acoperire pe acesti clienti. Nu in ultimul rand, sunt clienti - debitori care au situatii financiare precare cauzate de factori precum: capitaluri negative, datorii restante la Stat si eventual incidente bancare. "De exemplu, un client major care face vanzari majore de Black Friday si a avut nevoie de preluarea unui risc substantial crescut pentru aceasta perioada, pentru unul dintre vanzatorii online", a mai spus Cristina Rusuleanu.

Managerul Euler Hermes a adaugat ca acest produs s-a dezvoltat la nivelul tarilor vestice si anul trecut la solicitarea unui client major din industria farma, compania germana a decis sa-l lansam si in Romania. "Desi era considerat initial riscant, avand in vedere ceea ce se intampla in piata romaneasca, avem deja peste 10 polite emise. In prima saptamana de activitate am acoperit circa 10 milioane de euro si ma astept ca in primul an sa atingem 30-40 de milioane de euro".

Polita CAP ofera o limita suplimentara mai mica sau egala cu limita deja aprobata in polita initiala Euler Hermes pana la suma de 1 milion de euro sau 4,4 milioane de lei. Polita CAP plus ofera o limita pana la nivelul maxim de 50.000 de euro sau 220.000 de lei, pentru clientii la care exista in vigoare o limita zero in polita initiala Euler Hermes.

WALL-STREET 360, emisiunea de business care iti prezinta o industrie la 360 de grade, este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 17-22 noiembrie, realizata in parteneriat cu firma de asigurari comerciale Euler Hermes, este dedicata Riscurilor si IMM-urilor din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri