Berceni

Berceni

Potrivit datelor furnizate Wall-Street.ro de catre imobiliare.ro, 69% din oferta de garsoniere din cartierul Berceni este reprezentata de locuinte noi. Ponderea locuintelor noi din oferta scade pe masura ce suprafetele cresc, ajungand la sub 40% pentru 2 si 3 camere si la 26% pentru apartamente de 4 camere.

La nivel de preturi, apartamentele noi din Berceni sunt mai ieftine decat cele vechi, avand un pret pe mp de 764 euro pentru unitati de 3 si de 840 euro pe mp in cazul apartamentelor de 1-2 camere. Prin comparatie apartamentele vechi de 3 camere au un pret mediu pe mp de 945 euro, in timp ce cele de 2 camere costa in medie 913 euro pe mp, iar garsonierele vechi din Berceni costa 969 euro/mp. Apartamentele de 4 camere vechi au un pret pe mp usor mai mic decat cele noi, de 789 euro pe mp. Diferenta mare de pret intre locuintele noi si cele vechi vine si din faptul ca majoritatea ofertei de locuinte noi din Berceni este concentrata la limita de sud a cartierului si fac parte in mare parte din dezvoltari rezidentiale ale unor investitori mici care au dezvoltat in ultimii ani.

Preturile apartamentelor noi au fost in scadere, o exceptie fiind pe segmentul de 4 camere, in timp ce preturile apartamentelor vechi au crescut fata de 2014 doar pentru unitatile de 3 camere, restul tipului de unitati inregistrand scaderi, arata datele imobiliare.ro.

Oferta de locuinte noi din cartierul Berceni este destul de limitata cand vine vorba de locuinte mai spatioase, de 3-4 camere, si mai bogata cand vorbim de garsoniere ca urmare a numarul mare de unitati noi dezvoltate de dezvoltatori mai mici la limita de sud a cartierului. Totusi, numarul unitatilor noi va creste si in zone mai apropiate de piata Sudului, un exemplu este un bloc nou pe care l-a demarat Adama (foto). Cartierul Berceni este interesant pentru dezvoltatorii ca urmare a infrastructurii dezvoltate: exista statie de metrou, mai multe linii de autobuz, centre comerciale ( Sun Plaza si Grand Arena), scoli, gradinite si parcuri.

Crangasi

Crangasi

In cartierul Crangasi, oferta de garsoniere noi acopera 60% din totalul ofertelor de pe imobiliare.ro, insa numarul total al ofertelor este foarte redus. Pentru alte tipuri de apartamente, locuintele noi reprezinta doar cateva procente din total, 4% pentru unitati de doua camere si 8% pentru 3 camere. Oferta de unitati locative noi reduse face dificil estimarea unui pret mediu pe mp in cazul locuintelor noi. In cazul apartamentelor de 2 camere vechi pretul mediu pe mp este de 939 euro, in timp ce la 3 camere mp costa in medie 1.224 euro, arata statisticile imobiliare.ro.

Preturile sunt determinate si de oferta redusa, dar si de apropierea de metrou Crangasi si de infrastructura dezvoltata a zonei.

Dristor

Dristor

In Dristor, oferta de locuinte noi este in jur de 15% din total atunci cand vine vorba de unitati de 2,3 si 4 camere si peste 50% cand vine vorba de garsoniere. Preturile pe mp in cartierul Dristor sunt intre 900 si 1.000 euro pentru apartamente de 2 si 3 camere vechi. Pentru apartamentele noi numarul ofertelor nu permite estimarea unui pret mediu pe mp.

Titan

Titan

Cartierul Titan are una dintre cele mai echilibrate oferte de locuinte noi, pe fiecare tip de apartament unitatile noi acoperind circa 30%-40% din total. Cu aproape 40% pe unitati de 2 camere si usor sub 30% pe apartamente de 3 camere. In Titan preturile apartamentelor noi sunt mai reduse decat ale celor vechi, exceptie facand doar apartamentele de 4 camere. Astfel, o garsoniera noua costa 967 euro pe mp in medie, in timp ce una veche atinge aproape 1.011 euro pe mp. Apartamentele vechi de 2 si 3 camere au un pret de circa 950 euro pe mp, iar cele noi sub 910 euro pe mp.

Metroul, Parcul IOR, viitoare centre comerciale aflate in pregatire, fac din zona una in dezvoltare, iar dezvoltatorii rezidentiali au fost activi in acest cartier inca din perioada de boom.

Vitan

Vitan

Cea mai mare pondere de locuinte noi scoase la vanzare in cartierul Vitan este pe segmentul de 2 si 3 camere, de 47%, respectiv 38%, in timp ce 28% din oferta de garsoniere este acoperita de locuinte noi si doar 12% din apartamenentele de 4 camere sunt locuinte noi.

In ceea ce priveste apartamentele noi acestea sunt usor mai ieftine decat cele vechi. Spre exemplu un apartament de 3 camere nou are un pret mediu pe mp de 1.010 euro pe mp, in timp ce pentru o unitate veche pretul mediu pe mp este de 1.059 euro.