Metropolitan Life a lansat o noua asigurare de viata cu componenta de investitii, denumita Wise Plan, cu bonusuri pentru evenimentele fericite din viata clientilor companiei si pentru evenimentele asigurate care nu se intampla, incepand din al cincelea an de contract, sau pana la 5% bonus in functie de valoarea primei de asigurare platite.

"Metropolitan Life urmareste sa sustina romanii in planurile lor de viitor si isi propune sa le ofere permanent acestora instrumentele potrivite pentru a face alegeri bune pentru viitor. Prin Wise Plan, romanii isi protejeaza planurile si stilul de viata dorit, construind in acelasi timp un viitor mai sigur pentru ei si familiile lor prin investitii realizate pe baza cunostintelor si expertizei managerilor de fonduri de investitii renumite la nivel mondial", a declarat Emilia Bunea (foto), CEO Metropolitan Life.

Wise Plan se adreseaza romanilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 60 de ani. Cele patru pachete de protectie - Energic, Activ, Responsabil si Echilibrat -pot fi personalizate in functie de stilul de viata al clientilor, incluzand beneficii dedicate necesitatilor specifice ale fiecarei categorii de clienti. "Solutiile de protectie asigura suport in situatii nefericite cum ar fi deces si invaliditate permanenta rezultata in urma unui accident, fracturi si arsuri, accidente ce necesita spitalizare si interventii chirurgicale", a mai spus Emilia Bunea.

Ea a adaugat ca solutia de asigurare Wise Plan se diferentiaza in industria asigurarilor prin bonusuri de 50% din prima anuala pentru clienti atunci cand se casatoresc, cand se naste un copil sau atunci cand copilul merge la facultate. "Asiguratii Wise Plan beneficiaza si de 30% protectie suplimentara dupa 5 ani de contract, de bonusuri pentru a sarbatori evenimentele asigurate care nu au avut loc, precum si bonusuri de loialitate incepand din al saselea an de contract", a explicat Emilia Bunea.

Wise Plan ofera clientilor posibilitatea sa aleaga cum doresc sa investeasca, in functie de planurile lor financiare si de profilul de risc, prin cele 6 programe de investitii disponibile: LEU Confortabil, LEU Echilibrat, LEU Dinamic, EURO Standard, EURO Power, EURO Accelerated.

In platforma online e-Customer, clientii Wise Plan au acces la informatii despre valoarea contului si situatia politei, primind totodata informari asupra valorii contului personal in functie de fluctuatiile din piata de capital. De asemenea, clientii Metropolitan Life isi pot adapta solutia de asigurare si investitiile in functie de schimbarile situatiei si necesitatilor financiare, prin cresterea primelor sau accesarea sumelor investite in situatii neprevazute.

Prima minima pentru solutia de asigurare Wise Plan porneste de la 150 de lei pe luna, insa clientii ar putea decide sa investeasca 200 de lei pe luna pentru construirea viitorului dorit sau 250 de lei pe luna daca adauga unul dintre cele patru pachete de protectie disponibile

Wise Plan - Exemplu de cost si beneficii

Daca o persoana in varsta de 30 de ani, casatorita si cu copii, opteaza pentru solutia Wise Plan impreuna cu pachetul de protectie Activ si investeste aproximativ 200 de lei pe luna, beneficiile ar fi urmatoarele:

Protectie

  • Clientul va primi suma asigurata de 5.000 de lei sau un procent din aceasta suma in cazul unei interventii chirurgicale din accident (in functie de complexitate) si 100 de lei pentru fiecare zi de spitalizare;
  • Clientul va beneficia de 16.000 de lei sau de un procent din aceasta suma in cazul unor situatii nefericite precum fracturi sau arsuri, in functie de gravitate;
  • Clientul va primi intreaga suma asigurata de 100.000 de lei sau un procent din aceasta suma in caz de invaliditate permanenta din accident, in functie de gradul de invaliditate;
  • Familia beneficiaza de suma asigurata de 100.000 de lei in situatia nefericita a decesului persoanei asigurate;
  • Clientul are acces la a doua opinie oferita prin consult medical la distanta, de la un consortiu de medici renumit la nivel international – Worldcare – prin serviciul Telediagnostic inclus in pachet.

Investitii

  • Prin alegerea a doua din cele 6 programe de investitii, anume Leu Dinamic si Euro Accelerated, clientul opteaza pentru o strategie dinamica de investitii, asumandu-si un risc mai ridicat si avand acces la investitii pe piata de capital din Romania si din Europa;
  • Valoarea estimata a contului dupa 15 ani este de 46.700 de lei. Rezultatul investitional anual brut pentru acest scenariu este de 6,1%;
  • Daca produsul este achizitionat ca o solutie de economisire si investitii pentru pensie, la varsta de 65 de ani (dupa 35 de ani de contract), in baza unui rezultat investitional anual brut de 6,1% si pornind de la premisa ca persoana asigurata isi mentine strategia de investitii, valoarea estimata a contului se ridica la aproximativ 293.000 de lei.

Valorile beneficiilor exemplificate nu sunt garantate. Valorile reale ale beneficiilor depind de rezultatele investitionale obtinute efectiv in fiecare an si de prevederile conditiilor contractuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri