Cosmin Vladimirescu, general manager-ul MasterCard pentru Romania, sustine ca in acest an exista toate conditiile pentru ca platile contactless sa ia avant. "In sfarsit am ajuns la masa critica. In 2-3 ani, jumatate de piata va fi contactless", a spus Vladimirescu, in cadrul unui interviu in miscare.

In prezent, 10 banci din piata emit carduri contactless si sunt 20.000 de POS-uri contactless. De asemenea, Vladimirescu sustine ca 15% din volume sunt deja facute de cardurile contactless.

"In sfarsit am ajuns la masa critica. In 2-3 ani, jumatate de piata va fi contactless, tinand cont ca aproape toate cardurile care se emit acum sunt contactless. Am trecut de un milion de carduri, iar acceptarea este undeva pe la 20%", sustine Cosmin Vladimirescu, adaugand totodata ca singura chestie care ne mai lipseste este gestul de plata.

Previziunea mea este ca in 7 ani o sa ajungem la 20% plati electronice, de la circa 7% in prezent

"Daca continuam in ritmul in care am crescut pana acum, o sa ne ia 20 de ani sa prindem din urma Europa. Insa, pachetul de 10 masuri propus Guvernului pentru fiscalizarea economiei ar putea duce la micsorarea gap-ului dintre noi si Europa pana undeva la 7 ani, dar nu o sa vina de la M-POS-uri sau de la contactless. Va fi efectul cumulat al unui pachet de masuri, inclusiv al educatiei financiare", concluzioneaza Cosmin Vladimirescu.

Sursa foto: Andrada Mihailescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri