BRD SocGen a raportat la finalul primelor 6 luni din an circa 500.000 de carduri contactless, acele carduri care permit realizarea de plati fara introducerea codului PIN pentru sume mai mici de 100 lei. De asemenea, valoarea tranzactiilor cu cardurile contactless a urcat de 6 ori.

Banca a precizat intr-un comunicat ca media unei plati de acest tip a ajuns la 18 lei.

Avantajul platilor contactless tine in primul rand de rapiditatea efectuarii tranzactiilor si, potrivit BRD, un client ar reduce cu 33% timpul necesar platii fata de o tranzactie standard cu cardul si cu mai mult de 50% fata de o plata cu numerar.

BRD a inceput emiterea la nivel national a instrumentelor de plata contactless in anul 2010. Ulterior, banca a lansat in Bucuresti cardul contactless pentru transport, in mai 2011. In prezent, solutia integrata "BRD Transport" pentru plata calatoriei direct in mijloacele de transport in comun este implementata in orase precum Sibiu sau Arad.

BRD a continuat si extinderea retelei sale de acceptare, instaland terminale contactless in numeroase retele de retail. La sfarsitul primelor 6 luni ale acestui an, reteaua de acceptare a cardurilor contactless instalate de BRD la comerciantii din intreaga tara numara 7.000 de astfel de terminale.

Alte noua banci din biata emit carduri contactless, cele mai mari portofolii fiind detinute de Banca Transilvania si ING Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri