Libra Internet Bank a lansat un nou produs de economisire care permite clientilor sa investeasca in unitati de fond, avand acces in paralel si la un depozit garantat, pe o perioada de sase luni si dobanda fixa, a anuntat banca intr-un comunicat de presa.

Depozitul cu unitati de fond permite clientilor sa investeasca in doua directii: 50% intr-un depozit garantat cu dobanda la 6 luni si 50% intr-unul dintre fondurile de investitii administrate de OTP Asset Management Romania (OTP AvantisRO sau OTP Obligatiuni), avand avantajul unor castiguri mai mari decat la un depozit obisnuit. OTP AvantisRO a generat un randament de 10,8% in ultimele 12 luni, in vreme ce OTP Obligatiuni a adus investitorilor un castig de 4,1% in aceeasi perioada.

Clientii beneficiaza de o dobanda atractiva de 2.10% p.a pentru depozitul standard la 6 luni, majorata in cazul investitiei in fondul de actiuni cu un bonus procentual de 1%, dar si de valoarea la zi a unitatilor de fond cumparate la constituirea depozitelor, in functie de evolutia inregistrata de fondul de investitii in ultimele 6 luni.

Produsul se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice si poate fi constituit pe o perioada de maxim 6 luni.

Libra Bank este una dintre bancile de talie mica din Romania. La jumatatea acestui an, Libra a raportat un profit net record de 11,8 mil. lei, cu 40% mai mult decat in perioada similara din 2014.

OTP Asset Management ocupa locul sapte in topul celor mai mari administratori de fonduri din Romania, cu active totale de 450 mil. lei la sfarsitul lunii iulie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri