De multe ori, pasiunea pentru fotbal ii impinge pe fanii din toate colturile lumii sa iubeasca si sa sprijine o echipa atat acasa cat si in deplasare, indiferent de costuri. Devine important, astfel, de a intelege valoarea reala monetara de care fanii beneficiaza la un meci de fotbal pentru banii pe care ii platesc pe bilete.

In acest sens, echipa din spatele portalului de transport si calatorii GoEuro, alaturi de expertii de la Onefootball, au centralizat si calculat costurile de participare pe stadion la un meci de fotbal in cazul a 25 de divizii nationale din intreaga lume, inclusiv factori precum transportul aerian, cu autobuzul sau trenul, cazare, hrana si bautura pentru meciurile din deplasare. Intr-un calcul separat, au fost realizat si un top al ligilor bazat pe calitatea fotbalului jucat de echipele componente, folosind mai multe clasamente mondiale, inclusiv UEFA si FIFA. In cele din urma, a fost comparata pozitia in clasament a fiecarei ligi la costul mediu al unui bilet.

"Sa calatoresti in Germania pentru a vedea un meci din Bundesliga costa aproape la fel de mult cu a vedea un meci de Premier League acasa in Marea Britanie. Este interesant de remarcat faptul ca, in fiecare saptamana, mai mult de 2.000 de fani britanici calatoresc pana in Germania sa vada meciurile echipei Borussia Dortmund, precum si atractia pe care aceste meciuri de fotbal europene o genereaza asupra americanilor.", apreciaza Naren Shaam, CEO al GoEuro.

Sursa foto: Suporter cu mana la inima / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri