Intr-un post lung pe LinkedIn, Sanmay Ved, specialist in eCommerce cu un CV ce include atat Google cat si Amazon ca angajatori, a detaliat cum a cumparat unul dintre cele mai importante domenii din lume si cum l-a pierdut, cateva minute mai tarziu.

Conform lui Ved, el experimenta in interfata Google Domains si, pentru a vedea cum functioneaza, a tastat un domeniu la intamplare. A ales Google.com si, spre surprinderea sa, pe platforma a aparut ca domeniul ar fi disponibil spre vanzare. La un pret de nimic, chiar – 12$. Desi nu a crezut ca ar putea, efectiv, sa il cumpere, Ved a continuat procedura si, spre surprinderea sa, la putin timp dupa aceea a primit un mail de confirmare in care i se spunea ca a devenit owner-ul Google.com.

Din pacate, euforia sa a fost de scurta durata.

Citeste si:

La doar 1-2 minute de la achizitie, o notificare a fost trimisa prin care i se spunea ca achizitia a fost interzisa, retroactiv. In eMail mai scria chiar ca nu i-au fost luati bani de pe card, desi utilizatorul are dovada platii de 12$.

Povestea lui Ved este relatata simplu, placut, insa unii comentatori s-au aratat revoltati de faptul ca Google a abuzat de puterea sa si a interzis o tranzactie legitima.