Atunci cand vine vorba de domenii Web, Google.com este „tatal lor”; pentru cateva minute insa, saptamana aceasta, motorul de cautare a pierdut controlul asupra adresei Web in fata unui individ care a platit…12$ pentru el.

Intr-un post lung pe LinkedIn, Sanmay Ved, specialist in eCommerce cu un CV ce include atat Google cat si Amazon ca angajatori, a detaliat cum a cumparat unul dintre cele mai importante domenii din lume si cum l-a pierdut, cateva minute mai tarziu.

Conform lui Ved, el experimenta in interfata Google Domains si, pentru a vedea cum functioneaza, a tastat un domeniu la intamplare. A ales Google.com si, spre surprinderea sa, pe platforma a aparut ca domeniul ar fi disponibil spre vanzare. La un pret de nimic, chiar – 12$. Desi nu a crezut ca ar putea, efectiv, sa il cumpere, Ved a continuat procedura si, spre surprinderea sa, la putin timp dupa aceea a primit un mail de confirmare in care i se spunea ca a devenit owner-ul Google.com.

Din pacate, euforia sa a fost de scurta durata.

La doar 1-2 minute de la achizitie, o notificare a fost trimisa prin care i se spunea ca achizitia a fost interzisa, retroactiv. In eMail mai scria chiar ca nu i-au fost luati bani de pe card, desi utilizatorul are dovada platii de 12$.

Povestea lui Ved este relatata simplu, placut, insa unii comentatori s-au aratat revoltati de faptul ca Google a abuzat de puterea sa si a interzis o tranzactie legitima.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »



Setari Cookie-uri