Un sfert dintre americani au economisit mai putin de 1.000 de dolari pentru varsta pensionarii, arata un studiu realizat in SUA care demonstreaza ca si in tarile dezvoltate economisirea nu reprezinta una dintre prioritatile populatiei. In Romania, o intreaga gospodarie abia reuseste sa puna deoparte 50 de euro pe luna.

O regula generala spune ca pentru a trai o viata confortabila la varsta pensionarii o persoana va avea nevoie de 70% din veniturile anuale pe care le avea in perioada in care inca se afla in campul muncii. Potrivit CNN, aproape jumatate dintre angajatii americani care au participat la studiul realizat de Employee Benefit Research Institute spun ca nici macar nu au incercat vreodata sa estimeze de cati bani vor avea nevoie la pensionare.

Circa 26% dintre persoanele intervievate au economisit mai putin de 1.000 de dolari pentru pensionare, in vreme ce alti 16% au pus deoparte o suma cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de dolari. Expertii financiari recomanda economisirea a 10% din veniturile anuale, insa doar 27% dintre cuplurile care au participat la studiu spun ca au facut acest lucru.

In Romania, o gospodarie medie economiseste in medie 231 lei/luna (51 euro / 58 dolari), potrivit unei analize publicata recent de INS. Mai mult, datele INS arata ca 8,5 milioane de romani sunt in risc de saracie sau excluziune sociala

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri