Un sfert dintre americani au economisit mai putin de 1.000 de dolari pentru varsta pensionarii, arata un studiu realizat in SUA care demonstreaza ca si in tarile dezvoltate economisirea nu reprezinta una dintre prioritatile populatiei. In Romania, o intreaga gospodarie abia reuseste sa puna deoparte 50 de euro pe luna.

O regula generala spune ca pentru a trai o viata confortabila la varsta pensionarii o persoana va avea nevoie de 70% din veniturile anuale pe care le avea in perioada in care inca se afla in campul muncii. Potrivit CNN, aproape jumatate dintre angajatii americani care au participat la studiul realizat de Employee Benefit Research Institute spun ca nici macar nu au incercat vreodata sa estimeze de cati bani vor avea nevoie la pensionare.

Circa 26% dintre persoanele intervievate au economisit mai putin de 1.000 de dolari pentru pensionare, in vreme ce alti 16% au pus deoparte o suma cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de dolari. Expertii financiari recomanda economisirea a 10% din veniturile anuale, insa doar 27% dintre cuplurile care au participat la studiu spun ca au facut acest lucru.

In Romania, o gospodarie medie economiseste in medie 231 lei/luna (51 euro / 58 dolari), potrivit unei analize publicata recent de INS. Mai mult, datele INS arata ca 8,5 milioane de romani sunt in risc de saracie sau excluziune sociala

Citeste si:
Petrecere ca inainte de criza pe bursa romaneasca
Petrecere ca inainte de criza...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gospodinele din India detin mai mult aur decat SUA si Germania