Cand aveti de ales, alegeti timpul liber in locul banilor

Cand aveti de ales, alegeti timpul liber in locul banilor

A cheltui bani bani in schimbul timpului liber este mereu o alegere buna.

“Pentru mine acest lucru a devenit evident cand am avut primul copil, insa acelasi lucru este valabil si cand vrei sa te concentrezi mai mult pe propria cariera. In trecut mereu ma intrebam ‘de ce sa platesc pe cineva cand pot face chiar eu respectivul lucru?’. Acum realizez ca delegarea acestor responsabilitati are sens atunci cand in schimb pot obtine mai mult timp pentru activitatile care chiar sunt importante pentru mine”, spune Ben Carlson, citat de Marketwatch.

Sursa foto: Shutterstock

Economisirea pentru pensie nu vin din taierea cheltuielilor zilnice

Economisirea pentru pensie nu vin din taierea cheltuielilor zilnice

Majoritatea consultantilor si expertilor in finante personale vorbesc despre cat de mult puteti sa economisiti reducand cheltuielile zilnice, insa foarte putini evidentiaza beneficiile gasirii unor noi surse de venituri si a pastrarii diferentei de bani.

Cand incep sa faca mai multi bani, oamenii au o problema in a-si pastra standardul de viata constant, sau, mai bine zis, incep sa si cheltuiasca mai mult. Secretul economisirii este sa faceti mai multi bani (avansand in cariera sau din surse suplimentare de venit) fara insa a va dori cu mult mai multe lucruri materiale.

Importanta banilor pe care ii faci scade in timp

Importanta banilor pe care ii faci scade in timp

Dupa cativa ani in campul muncii multe persoane isi dau seama care este salariul care i-ar multumi. Problema este ca dupa ce atingi respectivul nivel, mereu va fi un altul chiar mai mare pe vei vrea sa il obtii.

“Evident nu este un lucru rau sa vrei mai multi bani, insa daca faci mai multi bani nu inseamna automat ca vei fi mai fericit”.

Nu are rost sa cheltuiesti prea mult pe un vin bun

Nu are rost sa cheltuiesti prea mult pe un vin bun

Vinul scump este supraevaluat. “Nu ar trebui sa platiti mai mult de 20-50 de dolari (80 – 200 lei) pe o sticla de vin foarte bun. Atunci cand este gustat, majoritatea persoanelor nu isi dau seama de diferenta oricum”, spune Ben Carlson.

Afirmatia acestuia este sustinuta si de numeroase studii realizate in ultimii ani. O astfel de cercetare realizata in SUA a relevat ca din 6.000 de persoane care au degustat diverse soiuri de vinuri, majoritatea au preferat mai degraba gustul vinului ieftin decat al celui scump.

Investitiile si economisirea reduc stresul

Investitiile si economisirea reduc stresul

Cea mai buna parte economisirii sau a realizarii unor investitii este reprezentata de linistea sufleteasca pe care acestea o aduc. Nu este niciodata placut sa scoti bani din buzunar atunci cand apar costuri neprevazute legate de sanatate, sau de masina persona, de exemplu, insa atunci cand ai deja niste bani economisiti ce pot deveni o plasa de siguranta, in mod sigul nu vei mai fi atat de stresat de aceste cheltuieli.

A trai anumite momente este mai important decat detinerile materiale

A trai anumite momente este mai important decat detinerile materiale

A cheltui banii pe vacante si calatorii, sau pur si simplu pentru o iesire in oras cu familia sau prietenii aduce adesea satisfactii mai mari decat achizitia unor obiecte. “De fiecare data cand ma intalnesc cu familia sau prietenii povestim lucruri pe care le-am facut impreuna si niciodata despre momentele cand ne-am umplut cosurile de cumparaturi in magazine”.

A cumpara o carte este cea mai buna afacere

A cumpara o carte este cea mai buna afacere

Nu toate cartile isi merita timpul necesar citirii acestora, insa o carte buna reprezinta una dintre cele mai subevaluate investitii existente. Cheltuind foarte putini bani poti citi sute de pagini ce reprezinta experientele sau ideile cuiva, bazate pe ani de trairi sau pe o cercetare bine documentata care sa le sustina. Acest lucru in sine este un fapt uimitor.