Lipsa unui jack pentru casti

Lipsa unui jack pentru casti

Poate cea mai surprinzatoare decizie luata de Apple in cazul iPhone 7 a fost renuntarea la jack-ul de 3,5 mm pentru casti. Aceasta hotarare nu a avantajat pe nimeni cu exceptia Apple, care isi va creste astfel incasarile (mai multe despre acest fapt in slide-ul urmator). Castile wireless au numeroase dezavantaje: sunt scumpe, trebuie reincarcate constant (dupa fiecare 5 ore de utilizare) si pot fi pierdute extrem de usor. Nu in ultimul rand, daca vreti sa folositi o pereche de casti normale, adaptorul pentru acestea va ocupa port-ul folosit pentru reincarcarea iPhone 7. Vreti sa reincarcati telefonul si sa folositi castile cu fir in acelasi timp? 40 de dolari in plus pentru acest adaptor.

Si sa nu uitam si de un avantaj la care putini dintre noi ne gandim atunci cand folosim casti cu fir: de cate ori vi s-a intamplat sa scapati telefonul din buzunar si totusi sa evitati contactul cu asfaltul datorita faptului ca acesta a ramas agatat de firul castilor?

Costurile suplimentare nu se termina niciodata…

Costurile suplimentare nu se termina niciodata…

Eliminarea jack-ului pentru casti este mai degraba o decizie de afaceri a Apple, decat o decizie care sa tina de design-ul iPhone 7. Desi isi impinge astfel clientii catre utilizarea castilor wireless - AirPods, Apple a decis sa nu le ofere acestora macar o pereche gratuita, odata cu livrarea telefonului. Costul suplimentar pentru o pereche de AirPods? 159 de dolari.

Indirect, Apple vrea in acest fel sa isi creasca si veniturile pentru gama de casti Beats, care au preturi de 150 – 380 de dolari pentru variantele wireless.

Si daca tot vorbim despre costuri suplimentare, mai trebuie mentionat ca varianta neagra a iPhone 7 se zgarie foarte usor, iar pentru a evita acest lucru Apple recomanda folosirea unei carcase, al carei cost este cuprins intre 30 si 40 de dolari.

Castile AirPods sunt scumpe si au probleme

Castile AirPods sunt scumpe si au probleme

Desi au un pret de 159 de dolari, castile AirPods nu sunt lipsite de probleme. Multi utilizatori s-au plans de faptul ca butoanele de volum si “action” ale acestora uneori nu functioneaza. Problema a fost recunoscuta de Apple si, teoretic, a fost rezolvata intr-un update al iOS 10.

Sunetul static

Sunetul static

“Sasaitul”, “bazaitul”, sau pur si simplu sunetul static, similar celui emis de aparatele radio care nu receptioneaza cum trebuie un post radio, este o alta problema a iPhone 7.

Din cauza noul chip A10 Fusion, iPhone 7 emite acest sunet static, care devine mai evident atunci cand procesorul este folosit intens. In SUA, utilizatorii au denumit aceasta problema “#hissgate”.

Un exemplu al deja celebrului “sasait” iPhone 7, in acest video.

Bug-uri

Bug-uri

Unul dintre cele mai suparatoare bug-uri de care iPhone 7 sufera in prezent este imposibilitatea de a accesa reteaua dupa ce modul “Airplane mode” a fost pornit si apoi oprit. Oficialii Apple au declarat ca lucreaza la rezolvarea acestei probleme insa intre timp le-a recomandat utilizatorilor sa isi reporneasca telefonul atunci cand se confrunta cu aceasta problema. De asemenea, daca nici aceasta rezolvare nu merge, Apple recomanda scoaterea cartelei SIM din telefon si apoi reintroducerea acesteia.

Foto: Hadrian / Shutterstock