Casa de licitatii Goldart va lansa vanzarile private cu randament garantat, compania promitand un castig de 15% pe trei ani persoanelor pasionate de arta care achizitioneaza o lucrare incepand cu finalul acestui an.

Astfel, din luna decembrie 2016, Goldart va lansa bimestrial un catalog de peste 50 de lucrari artistice – picturi si opere grafice cu valori cuprinse intre 250 de euro si 5.000 de euro – reprezentand oferta de vanzari private. Peste jumatate dintre lucrarile promovate vor apartine unor artisti contemporani.

Casa de licitatii se angajeaza sa rascumpere respectivele opere de arta peste trei ani, la un pret cu 15% mai mare decat cel de achizitie.

“Garantand un randament obiectului de arta, acesta isi completeaza dimensiunea artistica si emotionala cu una profund pragmatica, el devenind nu doar un bun de colectie ci si o varianta de plasament financiar pe termen mediu alaturi de produse traditionale precum: depozitele bancare, titlurile de stat, actiuni sau unitati ale fondurilor de investitii”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Cristian Anghel, director executiv Goldart.

Pentru a sprijini produsul de investitii, casa de licitatii va sustine pe parcursul anului 2017 o serie de seminarii exclusive dedicate investitiilor in arta.

Citeste si:
Goldart: 2013 a fost un an greu. Cea mai scumpa opera, vanduta cu...
Goldart: 2013 a fost un an...

Fondata in 1997 ca galerie de arta, sub coordonarea familiei Luminita si Alexandru Ghildus, Goldart activeaza pe piata de arta autohtona.

Investitiile in arta au fost promovate anterior si de catre administratorul de fonduri Certinvest, care, in 2011, a lansat fondul de investitii Certinvest Arta Romaneasca. La momentul respectiv, fondul a reusit sa atraga de la investitori 2 mil. euro

Sursa foto: Goldart

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
Poiana Brașov: Lipsa unor măsuri concrete va afecta investițiile din regiune
Setari Cookie-uri