Toata lumea a auzit de RCA, CASCO sau de asigurari de locuinte. Exista insa si alte categorii de produse de asigurare, unele care privesc nu doar bunurile, precum masina sau casa, ci chiar si activitatile de rutina pe care le intreprindem zi de zi, asa cum este cazul unei asigurari de raspundere civila privata. Aceasta ofera acoperiri pentru prejudicii ce pot sa apara in urma unui eveniment asigurat, de la o limita minima de 10.000 euro, pana la un plafon de asigurare mai ridicat, de 100.000 euro, in functie de optiunea asiguratului.

Potrivit reprezentantilor companiei de asigurari Gothaer, o asigurare de raspundere civila privata are rolul de a despagubi sumele compensatorii care trebuie achitate de catre posesor pentru repararea pagubelor materiale produse tertilor, cheltuielile de judecata pentru indeplinirea formalitatilor legale facute de persoana pagubita in vederea obligarii asiguratului la plata despagubirilor, precum si a cheltuielilor de judecata ale asiguratului in procesul civil, daca a fost obligat la plata despagubirilor.

"O asigurare de raspundere civila privata se adreseaza celor care constientizeaza responsibilitatea pe care o poarta pentru actiunile proprii sau ale familiei lor si care vor sa se stie in siguranta mereu", arata Gothaer.

Navigheaza in continuare pe acest slide pentru a vedea in ce intamplari posibile din viata ta o asigurare de raspundere civila privata ar fi utila.

Sursa foto: Jeroen van den Broek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri