Valorile de piata pe metru patrat pentru apartamentele in bloc din marile orase s-au apreciat usor, in al doilea trimestru din acest an, comparativ cu primele trei luni, conform indicelui imobiliar realizat de Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR) prin IROVAL - Cercetari in evaluare, pe baza informatiilor stranse in Baza Imobiliara de Garantii (BIG).

Dintre orasele analizate, cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Iasi, unde valorile de piata pe metru patrat in apartamentele in bloc au urcat in medie cu 6,11% fata de trimestrul anterior, dar si in Timisoara (+4,90%), Cluj-Napoca (+4,27%), Brasov (+3,62%) si Constanta (+2,26%). In Bucuresti, cresterea a fost mai moderata, de 1,82%, dar per total, ritmul de crestere din majoritatea oraselor a fost mai semnificativ in trimestrul al doilea fata de primul trimestru.

In ceea ce priveste sectoarele Capitalei, cinci din sase au inregistrat in al doilea trimestru din 2017 cresteri pentru acelasi tip de proprietati analizate. Astfel, sectorul 3 a condus in clasamentul cresterilor, cu un avans de 3,41% in trimestrul doi fata de trimestrul intai. Sectoarele 6 si 4, dupa ce inregistrasera mici scaderi in trimestrul anterior, au fost pe plus in trimestrul doi, cu 2,58%, respectiv 2,49%.

Valoarea de piata pe metru patrat in apartamentele de bloc a urcat cu 2,26% si in sectorul 2, in timp ce in sectorul 5 cresterea a fost subunitara, de 0,87%. Singurul sector care a inregistrat o scadere, desi nesemnificativa, de -0,09%, a fost sectorul 1, dupa ce, in trimestrul anterior, avusese o evolutie pozitiva (+3,61%).

Indicele publicat pe site-ul ANEVAR se refera la valoarea de piata a apartamentelor amplasate in bloc. Indicele imobiliar ANEVAR este realizat cu ajutorul informatiilor din Baza Imobiliara de Garantii (BIG). Din iulie 2015, toti evaluatorii autorizati au obligatia de a raporta in Baza Imobiliara de Garantii cele mai importante informatii din rapoartele de evaluare a proprietatilor imobiliare pe care le realizeaza pentru bancile din Romania.

Sursa foto: Blackboard / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri