Ion Tiriac a povestit pentru Libertatea cum a reusit sa faca primii bani din cariera sa de antreprenor. Un bloc din capitala a fost demolat pe cheltuiala propietarului. Citeste in continuare principalele stiri din presa de azi, 16 noiembrie.

Cum a inceput Tiriac afacerile care l-au facut miliardar: A cumparat coniac de 2 lei din Romania si l-a vandut cu 6 la Moscova. Au trecut 5 ani de cand Ion Tiriac si-a etalat bogatia in materie de autoturisme. O jumatate de deceniu de cand garajul omului de afaceri s-a transformat in muzeu si a primit denumirea de Tiriac Collection. Sub cupola acestui muzeu amenajat in orasul Otopeni, de langa Bucuresti, se gasesc masini de epoca, automobile de lux, unicat cateva dintre ele, uimitoare toate si inegalabile unele in materie de eleganta si design. „M-a ajutat foamea. E greu sa va spun eu, pentru ca e greu sa va identificati cu anii 50, cum faceai sa obtii un colac sau o bucata de paine. Trebuia sa inventezi tot felul de lucruri. Primele comerturi pe care le-am facut era sa iei de la Moscova doua ceasuri Pobeda si sa le vinzi in tara cu 2 lei, iar cu 2 lei sa cumperi 4 sticle de coniac si sa le vinzi la Moscova cu 6 lei si asa mai departe”, s-a destainuit Ion Tiriac, conform Libertatea.

Bloc nou din Capitala, demolat pe cheltuiala proprietarului. Cum au reusit vecinii sa-l oblige. Primul bloc din Bucuresti cu decizie definitiva de demolare va fi dat jos pe cheltuiala proprietarului, iar operatiunea a inceput deja. Este o victorie in instanta a vecinilor impotriva dezvoltatorului. Dar si un act de normalitate pe o piata imobiliara in care fiecare face ce vrea. Investitorul spune ca se va judeca, la randul sau, cu primaria sectorului 5, care l-a lasat sa construiasca. Totul a pornit din revolta oamenilor, nu din vigilenta autoritatilor. Urmariti o ancheta realizata de Stirile Pro TV. Acest bloc cu patru etaje si mansarda a rasarit, in urma cu 6 ani, pe un teren retrocedat din sectorul 5 al Capitalei. Adresa: intrarea Giurgiului numarul 23. Nu respecta distanta intre constructii - care trebuie sa fie cel putin jumatate din inaltimea noului imobil. Iar controalele autoritatilor au scos la iveala ca dezvoltatorul a incalcat autorizatia de construire dar si ca primaria a eliberat-o fara sa respecte normele in domeniu.

Black Friday 2018

Black Friday 2018. Topul celor mai scandaloase intamplari. Mai multi actuali si fosti angajati ai marilor lanturi de retail din SUA au povestit, pentru Business Insider si pe Reddit, momentele amuzante, dar si clipele de cosmar traite de-a lungul timpului de Black Friday. Unul dintre angajati a spus ca, intr-un an, a incercat sa ajute un barbat care avea un picior rupt, insa, pentru ca nu a stiut unde se afla un anumit produs la pret redus, a fost lovit de acesta cu carja. Bataile intre clienti sau intre clienti si salariatii retailerilor sunt, de altfel, la ordinea zilei in perioada promotiilor. „Uneori, oamenii se bat pe produse care nici macar nu au reduceri de pret semnificative. Chiar merita sa te alegi cu un ochi vanat pentru 5 dolari?”, intreaba, retoric, unul dintre angajatii cu care au stat de vorba jurnalistii de la Business Insider, citati de Digi 24

Record la licitatie: Un tablou s-a vandut cu aproape 80 de milioane de euro. Tabloul „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)“ al britanicului David Hockney a fost adjudecat contra sumei de 90,3 milioane de dolari (circa 79,6 milioane de euro), stabilind astfel un record - cea mai scumpa lucrare a unui artist in viata vanduta vreodata la licitatie. Pictura a fost licitata la Christie's din New York, care o estimase la 80 de milioane de dolari. Licitatia a durat, potrivit BBC, zece minute cu doi cumparatori care au facut ofertele prin telefon dupa ce pretul a trecut de 70 de milioane de dolari. Pana acum, recordul era detinut de americanului Jeff Koons. cu „Balloon Dog (Orange)“, care a fost vandut in 2013 pentru 58 de milioane de dolari.

Brexit. La ce schimbari trebuie sa se astepte romanii care lucreaza in UK. Romanii din Marea Britanie, dar si cei care vor sa plece la munca sau la studii in Regatul Unit, au urmarit cu atentie termenii acordului privind iesirea Londrei din Uniunea Europeana. Documentul de 585 de pagini, prezentat de premierul Theresa May, ofera garantii cetatenilor Uniunii Europene, prin urmare si romanilor, ca drepturile lor vor fi respectate, informeaza Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri