Bicicleta a devenit in ultimii ani si in Romania foarte populara. Dar, din pacate, majoritatea biciclistilor circula astazi fara vreun fel de protectie in caz de accident - nici pentru ei si nici pentru cei din jur, desi riscurile la care se expun sunt semnificative. De asemenea, hotii de biciclete se inmultesc si ei, iar zilnic au loc zeci de furturi.

"In mod uzual se pot asigura biciclete pana 7.000 lei pentru bicicletele cumparate de nou si 4.500 lei daca bicicleta este second hand. Insa daca se pot asigura si biciclete peste 7.000 de lei, dar se face o oferta personalizata", arata brokerul de asigurari Otto Broker, companie care la doua saptamani dupa parteneriatul cu i-Asigurare.ro - aplicatie de asigurari self-service pe telefonul mobil, a lansat trei pachete de asigurari destinate biciclistilor. Pachetele de produse sunt oferite de Grawe Asigurare si includ, pe langa asigurarea pentru furt a bicicletei, si variante cu asigurare de accident pentru biciclist, precum si raspundere civila fata de terti.

Asigurarea unei biciclete de 4.000 de lei costa 26 lei / luna in varianta de baza; pachetul care include si asigurare in caz de accident costa 27 lei / luna, iar pachetul care include si protectie fata de terti in limita a 45.000 de lei costa 29 lei / luna.

Asigurarea de accident nu are restrictii pentru cei care practica mountain-biking-ul, asa cum exista pe majoritatea asigurarilor clasice de accident din Romania. De asemenea, reducerile la asigurarea de bicicleta variaza intre 10% si 30%, existand de multe ori situatii in care o acoperire mai larga devine mai atractiva financiar.

Cati bani vei primi, daca bicicleta iti este furata?

"Cei care merg pe doua roti au o strangere de inima cand aud stiri cu accidente in care sunt implicati biciclisti, cand ies din nou in sosea ori pe munte sa pedaleze sau cand isi vad copiii plecand la joaca cu bicicleta. Pachetele pe care le lansam acum vin sa-i incurajeze pe toti cei care vor sa se bucure de mersul pe bicicleta”, a declarat Victor Sraer, managing partner Otto Broker.

Procesul de asigurare pentru biciclisti in platforma i-Asigurare este foarte rapid, fiind disponibil atat pe site cat si in aplicatiile pentru iOS si Android. Pentru afisarea pachetelor de asigurare utilizatorul introduce doar cateva date precum tipul bicicletei, anul de fabricatie si valoarea acesteia. Indiferent de vechimea bicicletei vei primi 80% din suma asigurata. Astfel vei putea sa fii din nou pe doua roti, cu un efort financiar minim.

Ce faci daca bicicleta iti este furata?

Poti suna la Otto Broker, care va pregati toate documentele necesare dosarului de dauna si va depune in numele tau dosarul la asigurator. Singurul lucru pe care trebuie sa-l mai faci este sa mergi la politie si sa anunti furtul. Esti despagubit si daca bicicleta iti este furata de pe masina. Tot ce trebuie sa faci este sa verifici ca suportul pe care ai prins-o sa fie incuiat. Astfel hotul va fi obligat sa taie suportul sau sa sparga incuietoarea si tu vei avea dovada clara ca bicicleta ti-a fost furata.

Poti pleca linistit cu bicicleta la munte sau la mare. Daca o lasi in camera de hotel si iti este furata, poti sa-ti iei banii pe ea cu asigurarea. Singurul lucru de care trebuie sa tii cont ca sa te poti bucura de asigurare este ca atunci cand lasi bicicleta nesupravegheata sa o prinzi cu un antifurt de roata din spate, cadru si stalp, gard, sau orice alt obiect solid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri