Familiile din India detin aproximativ 25.000 de tone de aur, adica 13% din toate rezervele de aur din lume, sau mai mult decat rezervele de aur ale bancilor nationale din SUA, Germania si alte altor sapte tari aflate in top 10 global, potrivit datelor World Gold Council si ale companiei de cercetare Macquarie.

Aurul este un element esential in viata personala a indiencelor, darurile ce constau in bijuterii din metalul pretios fiind un lucru absolut normal la nuntile acestora. De altfel, nuntile din India genereaza 50% din cererea de aur anuala a tarii (700-750 de tone de aur pe an).

Aurul este vazut si ca o pseudo polita de asigurare pentru sotiile indienilor. Din cauza procentului mare de somaj in randul acestora (dublu fata de in cazul barbatilor indieni), indiencele ajung sa foloseasca aurul primit de-a lungul mariajelor ca sursa rapida de cash in cazul unui deces al sotului, sau daca sunt parasite.

Cadourile ce constau in bijuterii de aur nu sunt insa intalnite doar la nuntile din India, chiar si copii primind bijuterii cu ocazia anumitor evenimente din timpul vietii. Nu in ultimul rand, populatia foarte ridicata a tarii (1,3 miliarde) face din India o piata uriasa pentru metalul pretios.

Cererea foarte mare de aur existenta in randul populatiei Indiei a facut ca importurile de aur ale tarii sa ajunga atat de mari incat, la un moment dat, ministrul de Finante al tarii a facut un apel public in care a cerut populatiei sa nu mai cumpere aur. “India nu produce nici macar o uncie de aur. Platim cu rupii (n.red. moneda nationala), dar guvernul plateste cu dolari importurile de aur”, a declarat ministrul Palaniappan Chidambaram, incercand sa atraga atentia asupra pericolului devalorizarii rupiei.

Cu 25.000 de tone de aur detinute (inclusiv rezervele bancii centrale), India are cele mai mari rezerve de aur din lume. Luand in calcul pretul actual al aurului pe pietele internationale (1.551 dolari/uncie), aurul din India valoreaza 1,24 trilioane de dolari, adica 40% din valoarea nominala a Produsului Intern Brut estimat pe anul 2019.

Luand in calcul doar aurul detinut de bancile nationale ale tarilor, SUA are cea mai mare rezerva din lume (8.133 tone), urmata de Germania (3.369 tone) si Italia (2.451 tone). Rezerva Federala americana detine astfel de aproape 80 de ori mai mult aur decat Banca Nationala a Romaniei, care controleaza 103,6 tone.

Cititi mai mult despre Tarile cu cele mai mari rezerve de aur din lume.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri