Prețul aurului scădea ușor luni, investitorii fiind optimiști cu privire la începerea vaccinării anti-COVID în Marea Britanie săptămâna aceasta, în vreme ce dolarul a reușit să iși revină de la un minim multianual. Aurul este văzut de investitori ca un refugiu în timpul situațiilor dominate de pesimism și incertitudine, astfel că știrile pozitive despre vaccinare au un efect negativ asupra metalului prețios.

Uncia de aur se tranzacționa pe piețele internaționale la 1.830 de dolari în prima parte a zilei de joi, în scădere cu 0,45%. BNR a anunțat luni o cotație de 237,1 lei pentru un gram de aur.

Aurul a crescut cu 20% anul acesta, impulsionat de criza sanitară globală. Maximul a fost atins pe 6 august, când prețul a ajuns la 2.063 dolari/uncie.

Ultimele săptămâni au adus scăderi pe piețele internaționale, veștile bune cu privire la vaccinurile anti-COVID-19 reducând numărul investitorilor care au căutat soluții pentru a se proteja de efectele negative ale crizei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri