Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand a fost amendată de Garda de Mediu pentru că nu a luat măsurile de salubrizare a Sectorului și nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu, anunță instituția.

În perioada 02-15.06.2021, Garda Națională de Mediu (GNM) a verificat modul în care primăriile de sector din Municipiul București și societățile de salubritate cu care acestea au încheiate contracte au asigurat salubrizarea la nivelul Capitalei.

Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand a primit două sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 160.000 de lei pentru că nu a luat măsurile de salubrizare a Sectorului și nu a prezentat documente privind respectarea legislației de mediu.

Și operatorul de salubritate cu suma de 70.000 de lei pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu, anunță Garda de mediu, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Garda de Mediu a mai amendat și primăria sectorului 6, cu suma de 50.000 lei și operatorii de salubritate din sectoarele 2,3 și 4.

În timpul verificărilor, comisarii de mediu au constatat următoarele nereguli:

  • la nivelul Municipiului București, nu a fost implementat Planul Municipal de Gestiune a Deșeurilor, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor;
  • nu este implementat instrumentul „plătește pentru cât arunci, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor
  • nu au fost încheiate contracte cu organizații care pun în aplicare obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor de ambalaje (OIREP), în vederea raportării trasabilității deșeurilor de ambalaje, astfel încât țintele anuale de reciclare ale producătorilor să fie atinse, conform OUG 74 din 2017;
  • nu sunt actualizate contractele de delegare cu operatori care administrează depozite de deșeuri, conform Legii 101 din 2006, privind serviciul de salubrizare a localităților

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri