Ce faci când ai ghinionul ca în weekend să ți se strice frigiderul, mașina de spălat sau telefonul mobil? Ori în cazul în care ai nevoie urgentă de o sumă de bani pentru anumite cheltuieli neprevăzute? În astfel de situații, un credit rapid te poate ajuta să-ți rezolvi urgențele, putând să îl accesezi și în zilele în care băncile sunt închise.

După cum bine știi, dacă vrei să accesezi un credit de nevoi personale, poți merge în sucursalele bancare de luni până vineri. Foarte puține filiale au program și în weekend, fiind vorba despre cele din marile centre comerciale, doar că operațiunile bancare desfășurate sunt mult mai puține la număr. Astfel, îți poți lua adio de la gândul de a primi un credit sâmbătă sau duminica. De asemenea, unele bănci îți pot acorda credite online, doar că trebuie să iei în calcul faptul că pentru o cerere făcută sâmbăta sau duminica poți primi, de regulă, aprobarea finanțării abia în prima parte a următoarei săptămâni.

Dacă ai nevoie de resurse financiare în weekend, poți încerca să accesezi un credit rapid de la instituțiile financiare nebancare (IFN).

Ce sume poți obține și cât timp ai la dispoziție pentru rambursare

Cele mai multe IFN-uri au în portofolii credite rapide care nu depășesc 2.000 de lei. Altele îți pot oferi până la 4.000 de lei. În situațiile în care optezi pentru o astfel de sumă, trebuie să te aștepți și la o perioadă de rambursare mai mică. De la caz la caz, aceasta este fie de câteva săptămâni, fie de maximum 2-3 luni.

În funcție de nevoile tale, vei găsi, totuși, pe piața nebancară și împrumuturi nebancare mai mari, de până la 40.000 de lei, de exemplu. Un astfel de credit vine la pachet cu o perioada de rambursare mai generoasă, de până la 60 de luni.

În cât timp obții banii

Unele IFN-uri lucrează și în weekenduri, analizând cererile de creditare și transferându-ți banii în contul bancar, după aprobare. Vestea bună este că nu va trebui să faci niciun drum până la sediul vreunui IFN, ci vei putea aplica online, completând formularul dedicat de pe site-ul acestuia. Într-un interval destul de scurt, de aproximativ 2 ore, vei primi și un răspuns privind aprobarea sau respingerea cererii de finanțare.

Dacă primești undă verde sâmbăta, banii voi ajunge în contul tău bancar destul de repede, în câteva ore. În cazul cererilor de creditare făcute duminica, poți lua în calcul și varianta de a primi banii abia a doua zi, întrucât unele IFN-uri au un program de lucru mai scurt la sfârșitul săptămânii.

Ești eligibil?

Pentru a obține un credit rapid trebuie să fii major, să ai cetățenie română și să obții venituri pe care să le poți demonstra cu acte, la cerere. Cu alte cuvinte, criteriile de eligibilitate nu sunt la fel de restrictive ca ale băncilor.

Există și IFN-uri care îți pot aproba un credit rapid chiar și dacă veniturile pe care le obții sunt de doar 300 de lei/lună. De asemenea, dacă băncile pun preț pe existența unei vechimi la locul de muncă de 3 sau 6 luni, IFN-urile te pot accepta drept client chiar și dacă lucrezi de 1 lună la actualul job. Totodată, poți primi finanțare și dacă te regăsești pe lista neagră a Biroului de Credit, urmând să îți fie verificată suplimentar situația financiară.

Cum alegi cel mai bun credit

Primul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a analiza cu atenție costurile mai multor credite rapide, de la diferite IFN-uri. Asta înseamnă să verifici nivelul dobânzilor și al comisioanelor, respectiv să îți îndrepți atenția către un împrumut cu o valoare DAE (Dobânda Anuală Efectivă) cât mai mică. Ia în considerare faptul că există și IFN-uri care îți oferă primul împrumut cu 0 dobândă, doar că va trebui să respecți cu strictețe termenele de plată, altfel DAE poate sări de 7.000%.

Ai posibilitatea de a descoperi cea mai rentabilă soluție de creditare, pe care o poți accesa în weekend, fără a aloca ore sau chiar zile pentru naviga pe numeroasele site-uri ale IFN-urilor. Mai precis, poți încerca gratuit platforma de comparare Sortter, care te ajută să economisești timp și să identifici o variantă de creditare echitabilă pentru bugetul tău.

După ce vei introduce suma pe care vrei să o obții și perioada în care ai de gând să-ți achiți datoria, Sortter îți prezintă opțiunile de finanțare cele mai avantajoase pentru nevoile tale. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să analizezi ofertele respective, în funcție de costuri și condiții de creditare. Mai apoi, comparându-le, vei putea alege un credit care nu îți va strâmtora bugetul.

Dacă îți par rentabile mai multe soluții de creditare, poți utiliza și calculatorul de credite, pe care Sortter ți-l pune gratuit la dispoziție, pentru a afla care este mai ieftină pentru buzunarele tale. Acesta îți arată, în mod transparent, toate informațiile financiare de care trebuie să ții cont, precum costul real al fiecărui împrumut și valoarea ratei.

Sursa foto: sortter.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri