Nicușor Dan, primarul general al municipiului București anunță că a depus o cerere de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care va moderniza și extinde semaforizarea inteligentă din Capitală. Pe lângă cofinanțările din partea Primăriei Capitalei și a celor de sector, edilul solicită și suma de 6 milioane de euro (fără TVA), din fondurile existente din PNRR.

Nicușor Dan cere finanţare prin PNRR pentru modernizarea semafoarelor

Scopul final al modernizării semafoarelor constă în reducerea timpilor de așteptare în trafic, un aspect care va contribui indirect și la reducerea poluării auto, după cum a transmis Nicușor Dan, primarul general al municipiului București.

Nicusor DanSursa foto: Agerpres

„Am depus azi o cerere de finanțare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare și extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro (fără TVA).

În parteneriat cu primăriile de sector, Primăria Generală va lucra la modernizarea și integrarea în sistemul de management al traficului a semafoarelor de pe 5 mari axe de circulație din oraș, precum și la studiul de fezabilitate pentru toate intersecțiile care vor fi incluse în final în sistemul de semaforizare inteligentă”, a scris Nicușor Dan, primarul general al municipiului București, pe pagina sa de Facebook.

Recent, primarul general al Capitalei a depus o cerere de finanțare pentru achiziția prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma solicitată este de 11,2 milioane euro (fără TVA).

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri