În ciuda îngrijorărilor cu privire la scăderea economiei la nivel global și a turbulențelor de pe piețele financiare, în anumite orașe la nivel global se înregistrează o creștere rapidă a averilor. Un raport, realizat de firma de consultanță Henley & Partners și citat de CNBC.com, prezintă un top al acestor orașe.

Orașul Hangzhou din China este pe primul loc în topul zonelor urbane cu cea mai mare creștere în ceea ce privește numărul milionarilor. Raportul ia în considerare numărul persoanelor care aveau cash, depozite sau alte investiții lichide în valoare totală de peste 1 milion de dolari. În cazul orașului Hangzhou raportul arată faptul că numărul acestora s-a dublat în perioada 2012-2022.

La finalul anului trecut, 30.400 de persoane se încadrau în categoria descrisă mai sus. Dintre aceștia, 98 aveau astfel de averi de peste 100 de milioane de dolari, iar 12 erau miliardari.

Alte două orașe chinezești sunt în acest top, respectiv Shenzhen și Guangzhou, aflându-se pe locurile 3 și 7. Numărul persoanelor super bogate în Shenzhen a crescut cu 90% între 2012 și 2022, în timp ce în Guangzhou creșterea a fost de 86%.

Dincolo de orașele din China, Statele Unite ale Americii ocupă trei poziții în top. Este vorba de Austin, pe locul doi în top, cu o creștere de 102% a numărului de milionari în perioada 2012-2022, West Palm Beach, pe poziția a 4-a, cu o creștere de 90% și Scottsdale, cu o creștere de 88%.

În top 10 nu sunt prezente și orașe din Europa. De partea cealaltă, Rusia ocupă două locuri pe podiumul unui top al orașelor cu cea mai mare scădere a numărului de cetățeni bogați, respectiv Moscova cu o scădere de 44% și Sankt Petersburg cu o scădere de 38%.

Topul complet arată în felul următor:

1. Hangzhou(China) - 105%
2. Austin(SUA) - 102%
3. Shenzhen(China) - 98%
4. West Palm Beach(SUA) - 90%
5. Scottsdale(SUA) - 88%
6. Bengaluru(India) - 88%
7. Guangzhou(China) - 86%
8. Sharjah(Emiratele Unite Arabe) - 84%
9. Ho Chi Minh(Vietnam) - 82%
10. Hyderabad(India) -78%

Sursa foto: Epic Cure / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri