Companiile de asigurari prezente pe piata autohtona, care ofera produse complexe ajung la concluzia ca romanii sunt tot mai interesati sa-si asigure pe termen lung stabilitatea financiara.
In ansamblu, piata asigurarilor isi va continua ritmul de crestere, ponderea primelor brute subscrise in Produsul Intern Brut va spori, iar jucatorii din piata vor accelera in procesul de lansare de noi produse si servicii.

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani au devenit o tinta predilecta a marilor societati de asigurari din tara. In ciuda faptului ca au mai degraba prioritati legate de locuinta, cariera, masina personala, vacanta ori petrecerea timpului liber, iar economiile pentru pensie ocupa un loc inferior in strategia lor de dezvoltare, tinerii pot miza pe un nou tip de produse: asigurarile unit-linked.

Si, cum investitiile de orice natura pe piata de capital sunt foarte riscante, iar slaba oferta a bancilor nu mai stimuleaza depozitele bancare, tinerii, dar nu numai ei , aleg un plan de economisire la o companie de asigurari.

Ce sunt asigurarile unit-linked?

Mai multe companii de pe piata romaneasca incearca sa-si atraga clientii folosind urmatorul mecanism: acestea incearca sa explice clientilor ca este mai profitabil sa investeasca in produse de genul asigurari de viata cu prima unica decat sa tina aceiasi bani in banca, pentru ca ar putea castiga mai mult cu astfel de polite si, in plus, beneficiaza de asigurarea de viata.

In esenta, produsele analizate de noi sunt “asigurari de viata cu componenta investitionala”. Astfel, un procent din prima platita de persoana asigurata este destinata acoperirii riscului asigurat, restul sumei de bani fiind investiti in unitati de fond (de aici si numele – unit-uri). In prima instanta, avantajul principal este reprezentat de faptul ca riscul investitiei apartine asiguratului.

"Principala caracteristica a produsului unit-linked este componenta participativa, in cadrul aceleiasi polite, a riscului si investitiei. Riscul investitional este integral controlat si asumat de catre contractant, in timp ce protectia este asistata si garantata de asigurator," declara pentru Wall-Street Marius Onofrei, director de comunicare in cadrul Allianz-Tiriac.

In cazul asigurarilor unit-linked, clientii depun toata prima de asigurare intr-o singura transa, la inceputul contractului, iar compania de asigurari, prin intermediul consilierilor sai financiari ( aici apare un avantaj), ii sfatuieste cum sa-si plaseze banii in diverse produse financiare pe piata de capital autohtona sau internationala.

Ce jucatori ofera aceste produse?

In momentul de fata companii precum Interamerican , Allianz-Tiriac, ING Life,Generali si Aviva sunt prezente pe piata cu astfel de produse, iar cateva zeci de mii de romani au incheiat deja astfel de contracte.

In cazul Generali, ultimul jucator care a intrat in hora asigurarilor unit-linked, Prin polita de tip unit-linked, clientii generali vor putea opta pentru schimbarea strategiei investitionale sau pentru efectuarea de plati suplimentare, independente de cele esalonate. Durata unui contract variaza intre 5 si 30 de ani, iar varsta clientului nu trebuie sa depaseasca, pana la finalul contractului de asigurare, 75 de ani. In momentul maturitatii, capitalul politei de asigurare poate fi primit integral sau sub forma de pensie de tip viagera, garantata, temporara sau pensie viagera impartita proportional intre soti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri