Trei sunt la numar bancile care dezvolta o strategie agresiva pe segmentul creditelor dedicate meseriilor liberale.
ProCredit Bank a introdus doua produse de creditare specializate, dedicate medicilor si contabililor -- Creditul pentru Medici si Creditul pentru Contabili si a flexibilizat produsul de finantare ce se acorda persoanelor juridice in momentul deschiderii contului curent – Creditul PE LOC.

Creditul pentru Medici poate fi utilizat pentru finantarea nevoilor curente, pentru achizitionarea de echipamente medicale si autoturisme si pentru achizitia de imobile. In functie de destinatia creditului, perioada de rambursare poate fi de maxim 15 ani.

Creditul pentru Contabili se adreseaza contabililor autorizati, expertilor contabili, societatilor comerciale care au ca obiect de activitate evidenta sau expertiza contabila, cu minim 3 luni de experinta.

Noua oferta de credite este accesibila oricarui client in cele 33 de locatii pe care ProCredit Bank le are in Bucuresti si in tara.

De asemenea, UniCredit Tiriac Bank are in portofoliu de un an un pachet de produse de finantare destinate clientilor care desfasoara activitati liberale.

Banca ofera finantari pentru cumpararea sau modernizarea de imobile si pentru achizitia de autoturisme, echipamente de lucru sau alte proiecte de investitii. Produsele se adreseaza persoanelor fizice autorizate, cabinetelor, birourilor individuale sau asociate si societatilor civile profesionale.

Creditele pot fi acordate pe o perioada cuprinsa intre 2 si 10 ani, avand un plafon de 150.000 de euro (sau echivalentul in lei).

Libra Bank, membra a grupului NCH, este unul din jucatorii din banking cu cea mai mare experienta pe nisa liber-profesionistilor. Din aprilie 2004, banca a acordat credite pentru sectorul medical de peste 32 de milioane de euro.

Banca a accelerat procesul de dezvoltare pe segmentul finantarilor acordate liber-profesionistilor, in special celor din sectorul medical, reprezinta o directie strategica prioritara pentru bancherii de la Libra Bank.

“Vrem sa devenim banca liber-profesionistilor si cautam nise atractive carora sa le acordam finantari”, spunea intr-o discutie anterioara cu Wall-Street, Emilian Bituleanu, presedintele bancii. Libra Bank detine o cota de piata de 5% pe segmentul creditelor bancare acordate sectorului medical, calculata ca pondere din numarul total de circa 60.000 de medici care activeaza in Romania.

Libra Bank Romania estimeaza ca va ajunge la o cota de piata de 6% in ceea ce priveste numarul de clienti finantati pentru servicii medicale pana la sfarsitul anului 2007.

Anul acesta, au fost lansate cardurile Libra Medical, care include trei tipuri de carduri pentru medici. Unul dintre acesta este cardul Libra Mix Medical, cu o dobanda anuala de 7% pentru economiile de minimum 500 lei. "Cu acest tip de card, medicii mai pot accesa un credit de valoare maxima a trei venituri nete", a mai spus seful Libra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri