Volksbank Romania vrea sa lanseze, anul viitor, un credit multi-currency, prin care clientul va avea posibilitatea sa treaca de la o valuta la alta in plata ratelor lunare, prin perceperea unui anumit comision de catre banca, a declarat presedintele Volksbank, Gerald Schreiner.

"Clientul face o cerere catre banca, pentru a putea trece, pentru plata ratelor, de la o valuta la alta, iar trecerea se va face la un anumit curs de schimb. Ratele pentru fiecare tip de valuta vor fi calculate tot in functie de nivelul mediu al dobanzilor interbancare precum Euribor pentru euro sau Libor pentru creditele in franci elvetieni", au mai explicat reprezentantii bancii.

Schreiner a precizat ca, dupa aplicarea normelor proprii de creditare din luna iulie pana in prezent, banca a acordat credite pentru populatie in valoare de 450 milioane euro, dar a adaugat ca influenta noilor conditii asupra volumului de credite a fost minora iar avansul nu a fost determinat in mod semnificativ de cresterea gradului de indatorare si diminuarea avansului obligatoriu la creditele ipotecare, potrivit NewsIn.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat noile norme de creditare ale Volksbank pe 5 iunie 2007, banca fiind a treia in ordinea primirii avizului din partea bancii centrale, dupa Alpha Bank Romania (pe 8 mai) si BRD - Groupe Societe Generale (pe 25 mai).

In urma relaxarii conditiilor de acordare a imprumuturilor catre populatie, Volksbank a prevazut un avans zero pentru creditele imobiliare catre persoanele care sunt deja clienti ai Volksbank, isi primesc salariul intr-un cont al bancii si au deja un istoric in relatia cu banca, deoarece au mai contractat credite prin Volksbank.

Profitul brut al bancii a crescut cu 62% in primele noua luni ale anului 2007, fata de perioada similara a anului trecut, pana la 16,2 milioane euro, pe fondul extinderii retelei teritoriale si majorarii cu 187% a volumului de credite acordate.

Volumul de credite acordate de Volksbank a crescut cu 187%, pana la 1,79 miliarde euro dupa primele noua luni ale anului, fata de perioada similara din 2006, cand inregistrase credite in valoare de 624 milioane euro. Volumul depozitelor s-a dublat, pana la 452 milioane euro, dupa primele noua luni ale 2007, fata de 230 milioane euro inregistrati in primele trei trimestre ale anului trecut.

Volksbank avea la sfarsitul lunii septembrie 2007 active in valoare de 2,72 miliarde euro, in crestere cu 166% fata de sfarsitul lunii septembrie 2006, cand detinea active in valoare de 1,022 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si