Companiile care au ales sa intre initial pe piata pensiilor private obligatorii au decis sa “muste” si din segmentul pensiilor facultative prin crearea unor divizii diferite
Interamerican Fond de Pensii vrea sa intre pe piata pensiilor private facultative (pilonul III) in a doua jumatate a anului 2008, a declarat directorul general al companiei, Besim Jawad.

"Vrem sa lansam produse specifice pilonului III, insa deocamdata ne preocupa campania de aderare la fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II)", a mai spus Besim Jawad.

La 12 octombrie, erau active sase fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata) si Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), potrivit arbitrului pensiilor private.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat luna trecuta al saptelea fond pe segmentul pensiilor facultative, OTP Strateg, administrat de OTP Garancia Asigurari, insa acesta nu a inceput inca activitatea.

De asemenea, AG2R va infiinta o societate de asigurari de viata, care va activa pe segmentul pensiilor private facultative (pilonul III) din luna martie a anului viitor, a declarat presedintele AG2R Fond de Pensii, Gilles Sohm.

Presedintele AG2R Fond de Pensii, companie ce activeaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a spus ca este nevoit sa infiinteze o alta societate, pentru ca legea romaneasca nu permite ca un administrator de pensii care are un parteneriat cu confederatii sindicale sa activeze pe pilonul III.

AG2R Fond de Pensii este rezultatul unui parteneriat intre Asociatia Franceza de Mutualitate AG2R, Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa si Uniunea Nationala a Industriasilor din Romania (UGIR 1903).

Presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a declarat ca brockerul de pensii Alfa nu a adus saptamana trecuta niciun aderant la AG2R Fond de Pensii, pentru ca primele "loturi de agenti" au fost autorizate abia vineri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri