Investitorii care vor subscrie titluri Transgaz in perioada ofertei publice initiale (IPO) vor plati echivalentul a 57 euro pe actiune, potrivit deciziei adopate in adunarea generala a actionarilor de saptamana trecuta

Subscrierile se vor face in lei ca cursul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) valabil pentru data depunerii prospectului final al ofertei la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), au mai decis actionarii.

In cadrul perioadei de subscriere, actionarii au decis ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa nu isi exercite dreptul de preferinta. In schimb, Fondul Propietatea va putea subscrie 207.572 actiuni in termen de o zi lucratoare de la data publicarii in Monitorul Oficial a deciziei actionarilor cu privire la dreptul de preferinta. Fondul Proprietatea va putea subscrie la pretul de 56,43 euro pe actiune.

Totodata, Fondul Propietatea, nu va putea subscrie in cadrul ofertei publice initiale si nici nu va putea vinde titlurile Transgaz timp de 6 luni de la listarea companiei. Astfel, Fondul Proprietatea isi va putea pastra detinerea de 10% din capitalul Transgaz.

Totodata, actionarii au decis majorarea capitalului companiei cu 13,84 milioane lei prin emiterea unui numar de 1,38 milioane de actiuni noi cu valore nominala de 10 lei fiecare.

Petrom ar putea cumpara actiuni Transgaz

Petrom ia in calcul cumpararea de actiuni Transgaz cu ocazia listarii transportatorului de gaze la Bursa de Valori (BVB) Bucuresti, dar nu a fost luata inca o decizie in acest sens, a declarat directorul general executiv adjunct in cadrul Petrom Werner Schinhan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
Șase motive pentru a crea un cont demo forex
Setari Cookie-uri