“Trebuie sa avem un context potrivit pentru a investi in ceea ce ne dorim, chiar si in fonduri de private equity care vor fi foarte atractive”, spuneau sefii fondurilor de pensii private obligatorii chiar inainte de start-ul dat pentru cucerirea de clienti.
Fondurile de private equity (Fondurile de Investitii cu Capital de Risc) au cerut, in cadrul unei coneferinte organizata ieri de Asociatiei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei (SEEPEA), extinderea gamei de active unde pot fi plasate sumele din pensii private.

Astfel, reprezentantii fondurilor de investitii au solicitat completarea legislatiei privind pensiile private, prin extinderea gamei de active in care pot fi plasate sumele colectate, pentru a fi incluse si fondurile private cu capital de risc.

"Astazi, legislatia nici nu include fondurile de investitii pe lista activelor in care nu se pot realiza investitii, si nici pe lista activelor in care fondurile private de pensii pot sa investeasca banii colecati.", a declarat presedintele Asociatiei de Investitii private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei, Robert Luke.

Mai mult, reprezentantii industriei de private equity vor face lobby pentru introducerea in normele de aplicare a legislatiei in domeniu si alte categorii de active in care se pot realiza investitii, inclusiv in fonduri de capital de risc.

Fondurile de Investitii cu Capital de Risc reprezinta un instrument financiar pe termen mediu si lung, care presupune achizitia unei cote din capitalul unei companii, prin realizarea de infuzii de capital in cadrul firmelor nelistate pe bursa.

Potrivit lui Luke, care ocupa si functia de managing director al GED Capital Development, in Statele Unite 9% din fondurile colectate din pensiile private sunt investite in fonduri de private equity, in timp ce in Europa, ponderea este de 8%. Luke enunta ca in cele mai dezvoltate trei piete de pensii private din Europa, fondurile din contributiile angajatilor au fost investite si in industria de private equity.

"In urmatorii ani, cand piata pensiilor private se va maturiza, fondurile astfel colectate vor ajunge la in Romania la 30-35 de miliarde de euro", a completat Luke.

Investitiile in Romania ale fondurilor de private equity ar putea ajunge la 220 milioane euro in 2007, valoare dubla fata de anul trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri