Piraeus Bank Romania va oferi, de la inceputul lunii decembrie, un credit pentru firmele mici si mijlocii cu cifra de afaceri intre 30.000 euro si 5 milioane euro, imprumutul acoperind cel mult 30% din cifra de afaceri anuala a firmei si fiind acordat pe cel mult tre ani

Imprumutul poate fi acordat in lei, euro, dolari sau franci elvetieni, iar rambursarea se poate face lunar sau trimestrial. De asemenea, acest tip de credit, denumit "Mediul Term Loan", poate fi utilizat si pentru plata datoriilor catre stat mai recente de trei luni.

"Piraeus Medium Term Loan" este al noualea instrument de finantare din portofoliul bancii adresat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si al patrulea lansat in acest an, dupa "Piraeus Business Express", "Piraeus Practical Loan" si "Piraeus Overdraft", a precizat banca.

"Exista in segmentul IMM-urilor, la fel ca in retail, un potential urias de dezvoltare. Faptul ca portofoliul de clienti ai bancii pe segmentul companiilor mici si mijlocii a crescut cu 51% in perioada decembrie 2006 – octombrie 2007 si cresterea de aproape trei ori a volumului de credite acordate in aceeasi perioada de Piraeus Bank Romania demonstreaza ca trebuie sa ne adaptam unei evolutii intense a segmentului", a declarat directorul de dezvoltare al segmentului de produse pentru IMM-uri din cadrul Piraeus Bank Romania, Georgios Kournavos.

Piraeus Bank Romania si-a sporit activele de peste trei ori (cu 220%) in intervalul septembrie 2006-septembrie 2007, pana la 2,208 miliarde euro, ca urmare a cresterii puternice a creditelor acordate.

In aceeasi perioada a anului trecut, banca avea active de 690 milioane euro.

Profitul inainte de impozitare al Piraeus Bank Romania s-a cifrat la 14,6 milioane euro in primele noua luni ale anului curent.

Portofoliul de credite a ajuns la 1,824 miliarde euro dupa primele noua luni ale anului, Piraeus Bank Romania avand o cota de piata de 4,2% in sistemul bancar romanesc dupa imprumuturile acordate. Numarul de unitati a crescut cu 51% in primele noua luni ale acestui an pana la 90, fata de cele 39 inregistrate in perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si