Numarul companiilor care vor sa “muste” si din segmentul pensiilor facultative este in crestere

Compania KD Fond de Pensii planuieste sa lanseze in a doua jumatate a anului 2008 unul sau mai multe fonduri de pensii facultative, in conditiile in care societatea este deja activa pe piata fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II), a declarat directorul companiei, Carmen Radu.

Pentru inceput, compania prevede lansarea unui fond de pensii facultativ cu grad mediu de risc, ce nu exclude lansarea mai multor pensii facultative cu grade de risc diferite, a precizat Radu.

Referitor la noul produs lansat de compania KD Life, asigurarea de viata Durabilis, de tip unit-linked cu grad de risc variabil in functie de pachetul de investitii ales, directorul KD Life, Ian Harrocks, a precizat ca urmareste sa incheie aproximativ de 3.000 polite pana la sfarsitul anului 2008.

Pentru noul produs, contributia minima lunara este de 50 euro, insa clientii pot opta sa plateasca trimestrial, semestrial sau anual, caz in care prima unica minima este de 1.000 euro.

Din contributiile clientilor, investitiile vor reprezenta aproximativ 50% in primul an, cealalta jumatate reprezentand costurile de administrare, au mai declarat reprezentantii KD Life.

In urmatorii ani, ponderea investitiilor poate ajunge la 90-95% din totalul contributiilor.

Produsul Durabilis este a doua asigurare de viata de tip unit-linked lansata de companie pe piata din Romania, dupa produsul Rentabilis.

Potrivit reprezentantilor KD, 93% din veniturile acumulate de companie in acest an, provin din vanzarea politelor unit-linked.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si