Increderea investitorilor internationali a atins in decembrie cel mai mic nivel din ultimii noua ani, scadere determinata de temerile legate de continuarea crizei creditelor si de inrautatirea economiei la nivel mondial, potrivit unui studiu State Street.
Increderea investitorilor din Statele Unite a fost cea mai scazuta.

Firma americana de servicii financiare a anuntat ca indicele State Street de incredere a investitorilor a scazut in decembrie la 65,9, de la 75,8 in noiembrie, cand a fost revizuit in crestere de la 74,3.

Aceasta a fost cea mai mica valoare a indicelui, de la publicarea lui, in septembrie 1998. Cea de-a doua valoare minima a fost de 72,1 si a fost atinsa in februarie 2006.

"Increderea investitorilor a atins un nou nivel minim, intarind ceea ce era deja evident, si anume ca apetitul pentru risc al investitorilor a fost afectat de problemele din august si de criza creditelor din noiembrie", a declarat unul dintre cei care au pus bazele indicelui, profesorul universitar Ken Froot.

"In ultima vreme, observam ca investitorii prefera sa pastreze activele, nu sa vanda, insa concluzia esentiala care reiese din aceste statistici este ca investitorii sunt mult mai sceptici fata de inceputul acestui an", a adaugat acesta.

Indicele european a urcat de la 83,9 la 85,0, in timp ce indicele asiatic a scazut de la 86,6 la 85,8.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri