Proprietarii apartamentelor de patru camere au majorat chiriile in 2007, mizand pe cererea pentru sedii de firme, iar preturile au fost direct proportionale cu gradul de renovare al locuintelor, cu dotarile si cu facilitatile oferite.
"Centrul si cartierele rezidentiale din Nordul Bucurestiului au ocupat si in anul 2007 primul loc in topul celor mai scumpe zone din punct de vedere al chiriilor apartamentelor, atat in blocurile vechi, cat si in cele recent finalizate. Desi exista o tendinta a populatiei de a opta pentru inchirierea garsonierelor sau apartamentelor de doua camere, datorita costurilor reduse de intretinere ale acestora, proprietarii apartamentelor de patru camere au majorat chiriile, mizand pe cererea pentru sedii de firme", sustin reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola.

Potrivit acestora, in zona Dorobanti, apartamentele de patru camere se regasesc in cadrul vilelor interbelice si au fost inchiriate cu sume cuprinse intre 2.700–3.000 euro, in timp ce in apropierea Pietei Victoriei, apartamentele vechi, de patru camere s-au inchiriat cu sume ce au variat intre 850 - 1.500 euro. In acelasi timp, proprietarii locuintelor amplasate in imobile vechi din zona Stefan cel Mare au obtinut chirii de 850 si 1.400 euro.

Pentru apartamentele de patru camere din zona Parcului Herastrau au fost cerute sume intre 1.400-2.000 euro, iar valorile chiriilor inregistrate in Primaverii, in cadrul imobilelor realizate inainte de 1977, pentru un apartament de patru camere a ajuns la 1.800–2.000 euro.

"Cei care detin apartamente in cladiri vechi in Baneasa au obtinut din chirii intre 650–1.000 euro pentru doua camere, 900–1.200 euro pentru trei camere, iar pentru apartamentele de patru camere, ideale pentru sediu de firme, mai mult 1.200 euro", au mai declarat, potrivit NewsIn, analistii imobiliari.

Consultantii EuroMetropola sustin in continuare ca se constata diferente mari intre preturile de inchiriere a doua apartamente vechi, cu acelasi numar de camere, situate in aceeasi zona, iar acestea variaza si in functie de etaj, orientare, panorama, planul in care se afla imobilul, calitatea finisajelor si a dotarilor.

"De exemplu, este normal ca un apartament de trei camere care dispune de aer conditionat, jacuzzi, paza permanenta sa fie mai scump decat unul cu acelasi numar de camere, care prezinta simple imbunatatiri, situat in aceeasi zona. In plus, maniera in care este mobilata si utilata locuinta a influentat, de asemenea, costurile chiriei", sunt de parere reprezentantii companiei imobiliare.

In ceea ce priveste chiriile apartamentelor in imobile recent construite, Monica Marin, partner manager al EuroMetropola afirma ca "valorile crescute ale apartamentelor noi sunt motivate de facilitatile de exceptie pe care acestea le ofera, iar aceste apartamente ce pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 2.300–6.000 euro sunt adresate in mod special staff-ului din Romania, cetatenilor straini sau diplomatilor. Locatarii unui apartament nou, dispus in cadrul unui ansamblu rezidential beneficiaza, de asemenea, de toate facilitatile complexului: acces la piscina, centru spa, restaurante".

Astfel, in Centrul Capitalei, in functie de locatia exacta, un apartament modern de trei camere s-a inchiriat cu sume de 2.000-2.500 euro, iar penthouse-urile cu aproximativ 4.000-4.500 euro. Pentru apartamentele de patru camere, in Dorobanti, chiriile au fost estimate intre 4.000-4.500 euro.

In zona Herastrau, in cadrul noilor ansambluri rezidentiale, apartamentele de 2-4 camere s-au inchiriat cu sume cuprinse intre 2.300–6.000 euro. Pentru un apartament nou de doua camere in Primaverii s-au achitat 2.200-2.500 euro/luna, pentru unul de trei camere 3.000-3.500 euro, iar pentru patru camere 2.800–5.000 euro.

In Baneasa, cea mai mare ofertare a fost pentru apartamentele de trei camere, pentru care au fost cerute la inchiriere sume de la 1.500 euro pana la 5.000 euro, in cazul penthouse-urilor. In Soseaua Nordului, apartamentele de doua camere au fost inchiriate cu aproximativ 2.000-2.300 euro, valoarea celor de trei camere a fost cuprinsa intre 2.500-2.700 euro, iar pentru apartamentele de patru camere s-au cerut sume intre 4.000-4.500 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri