Pentru cei care au o casa si doresc alta mai mare sau vor sa achizitioneze un teren pentru a-si construi una noua, bancherii ofera posibilitatea contractarii unui credit-punte.
Prin contractarea unui credit-punte proprietarul unui imobil obtine de la banca intre 70% si 80% din valoarea imobilului pe care il detine.

Garantia la banca este reprezentata de casa pe care o detine, iar suma contractata poate fi utlizata pentru a cumpara cea de-a doua locuinta.

Piraeus Bank Romania a lansat astazi doua noi tipuri de credite punte destinate achizitionarii sau construirii de imobile, acordate pe cel mult doi sau trei ani, cu dobanda variabila, pentru care suma maxima acordata poate ajunge la 75% din valoarea garantiilor clientului.

Primul produs - Spatios - este un credit de nevoi personale cu garantie reala (imobilul detinut de beneficiar) si este destinat persoanelor care detin deja o locuinta si vor sa cumpere sau sa construiasca o alta proprietate imobiliara. Dobanda pentru acest tip de imprumut este variabila si poate fi platita lunar sau la maturitate.

Rambursarea imprumutului se face intr-o singura transa, suma fiind obtinuta din vanzarea imobilului detinut anterior obtinerii creditului.

Avantajul il constituie faptul ca sumele platite lunar sunt formate doar din comisionul de administrare si dobanda, daca s-a optat pentru plata lunara a acesteia.

Al doilea produs - Cartier - este un imprumut ipotecar, adresat persoanelor care vor sa construiasca proprietati imobiliare destinate vanzarii. Perioada maxima de acordare este stabilita in functie de data de finalizare a constructiei inscrisa in proiectul de executie, fara a depasi 2-3 ani, se mai arata in comunicatul Piraeus Bank. Suma maxima acordata de banca poate ajunge pana la 75% din valoarea garantiilor constituite (terenul detinut si imobilul care urmeaza a fi construit).

Dobanda este, de asemenea, variabila si poate fi platita lunar sau la maturitate. Rambursarea imprumutului se face intr-o singura transa, la sfarsitul perioadei de creditare.

Ambele imprumuturi pot fi luate atat in lei, cat si in euro sau franci elvetieni.

De asemenea, Banca Transilvania ofera clientilor sai Creditul Punte, dedicat persoanelor care au nevoie de finantare – pe termen scurt sau mediu – pentru achizitionarea unui imobil sau pentru construirea unei noi proprietati imobiliare.

Valoarea maxima a Creditului Punte este de 100.000 de euro – echivalent in dolari sau in RON – si se acorda pe un termen de maximum 12 luni – in cazul achizitionarii unui imobil – sau pe o perioada de 18 luni, pentru construirea unei proprietati imobiliare.

Pentru a se putea obtine un astfel de credit, acesta nu trebuie sa depaseasca 75% din valoarea de evaluare a imobilului care urmeaza sa fie vindut. Dobanda este de 1% pe an, fixa si se plateste lunar. La momentul vanzarii proprietatii si rambursarii creditului se achita, de asemenea, un comision de aranjament diferentiat, in functie de perioada creditarii.

Si Romexterra a lansat anul trecut un credit-punte, prin care acorda finantari clientilor care detin un imobil si doresc sa il vanda, pentru a achizitiona altul. Banca finanteaza pana la 75% din valoarea de piata a imobilului detinut, iar banii trebuie rambursati in termen de un an.

Creditul punte se adreseaza oricarei persoane ce detine in proprietate un imobil pe care intentioneaza sa il vanda in scopul cumpararii sau construirii unui imobil mai mare sau cu o valoare de piata superioara. Banca acorda un credit punte de maxim 75% din valoarea de piata a imobilului detinut, iar diferenta va fi acoperita printr-un credit ipotecar. "Imobilul detinut poate fi si in proprietatea unui membru al familiei care locuieste si gospodareste impreuna cu solicitantul de credit", enunta reprezentantii bancii.

Rambursarea creditului punte se face integral, intr-o singura transa, in cel mult un an de la data contractarii creditului. Dobanzile creditului punte acordat in lei sau euro sunt 0%. Banca percepe doar un comision initial de 11%, daca imprumutul este in lei, si de 9% in cazul unui credit in euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri