Restul de 25% din portofoliu consta in investitii in actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar din totalul plasamentelor in instrumente cu venituri fixe, 45% sunt in obligatiuni.

La produsele de tip unit-linked, companiile investesc o mare parte din prima platita in fonduri de investitii, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii.

"Easy Genius este o varianta simplificata a produsului pe care Generali Asigurari il detine deja in portofoliu - Generali Investment Unit Solution - si a fost special creat pentru a putea fi vandut si de catre forta de vanzare (agentii de marketing), care a actionat pentru colectarea adeziunilor la fondul de pensii administrat privat de Generali Fond de Pensii", a declarat seful serviciului asigurari de viata, Ovidiu Racoveanu.

Noul produs se adreseaza persoanelor cu varsta cuprinsa intre 16 si 55 de ani, cu un venit anual mediu de peste 13.000 lei. Clientii pot opta pentru unul din cele patru praguri fixe de investitie, in functie de veniturile personale, respectiv prime anuale de 1.000 lei, 1.200 lei, 1.500 lei sau 2.000 lei.
Beneficiarii noului produs pot efectua depuneri suplimentare, iar castigul obtinut este neimpozabil. De asemenea, suma finala poate fi primita fie integral, fie in rente, iar platile esalonate se pot face inclusiv in rate semestriale sau trimestriale. Clientii pot efectua si retrageri partiale.

Citeste si:

Pentru partea investitionala, clientii generali pot opta intre fondul diversificat Confident (instrumente de piata monetara - 75% si instrumente cu venit fix - 25%), Fondul Armonie (actiuni tranzactionate pe piata bursiera - 25%, instrumente cu venit fix - 75%) si Fondul Activ - care investeste preponderent in actiuni (70%) cotate pe piata bursiera din Romania.

Piata asigurarilor de tip unit-linked a ajuns la aproximativ 550 milioane lei la sfarsitul lui 2007, estimeaza Generali Asigurari, cu ocazia lansarii Easy Genius (Generali Investment Unit Solution).

Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.