Proiectul saptamanii: Primul parc de retail din Vrancea

Compania belgiana Bel Rom Real Estate va deschide in luna decembrie primul parc de retail din Vrancea, European Retail Park Focsani, pentru care a investit aproximativ 60 milioane euro, a anuntat consultantul real estate Cushman & Wakefield Romania.

European Retail Park Focsani are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 44.600 metri patrati si o galerie comerciala de circa 13.800 metri patrati inchiriabili. De asemenea, centrul beneficiaza de 1.500 locuri de parcare.

Centrul comercial include hypermarketul Carrefour cu o suprafata totala de 12.500 mp., operatorul de bricolaje Bricostore cu 9.800 mp., Media Galaxy cu 3.500 mp., Staer cu 5.000 mp. si Cinema City cu 3.000 mp.

Deschiderea se va face in doua faze. Astfel, in septembrie va deschide Carrefour, iar restul galeriei in luna decembrie.

In afara de Focsani, investitorii mizeaza pe atragerea cumparatorilor din intregul judet Vrancea, in special din orasele Adjud, Marasesti, Panciu si Odobesti a caror populatie insumeaza peste 390.000 de locuitori.

Investitia apartine companiei cu capital belgian Bel Rom Real Estate, care a inaugurat deja doua parcuri de retail in Romania ( la Sibiu, in 2006 si la Targu Mures in 2007, ambele deja vandute), iar luna aceasta a anuntat deschiderea European Retail Park Braila.

Procesul de inchiriere este gestionat in exclusivitate de Cushman & Wakefield Activ Consulting. Fondata in 1917, compania Cushman&Wakefield detine 221 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati. Biroul din Romania a fost deschis in ianuarie 2007 prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care se colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri