Lipsa infrastructurii adecvate in mai multe zone si din imprejurimile Capitalei pune piedici dezvoltatorilor si implicit pietei imobiliare, sustin analistii imobiliari prezenti marti la lucrarile unui congres de real estate organizat de compania Finmedia si Uniunea Nationala Imobiliara (UNIM).
"Cred ca se apropie de sfarsit perioada in care fiecare dezvoltator se apuca pe cont propriu sa construiasca in mijlocul campului, fara a dispune de utilitati. Acum, acest lucru reprezinta o problema in conditiile in care utilitatile lipsesc si urmeaza a fi aduse doar peste multi ani in mai multe zone. Trebuie implicate si autoritatile in aceasta problema", a declarat, citat de NewsIn, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare, Gabriel Zamfir.

Aceeasi opinie o impartaseste si reprezentantul companiei GIS Imobiliare, Ricardo Alcaine Uriarte, care sustine ca lipsa utilitatilor si infrastructura precara poate impiedica dezvoltarea unor proiecte importante, insa vede si o incetinere a cresterii preturilor locuintelor.

"In Romania s-a trecut de la o piata speculativa la una matura, ce se solidifica pe zi ce trece. Totodata, in urmatorii ani vedem o usoara incetinire a cresterii preturilor apartamentelor noi si o stabilizare a preturilor pe piata veche. In plus, trebuie demarate urgent lucrari de infrastructura fara de care Bucurestiul nu va putea face fata in cativa ani ritmului dezvoltarii imobiliare", a declarat Alcaine Uriarte. Acesta sustine ca este necesar ca si sudul Capitalei sa fie pus in valoare, nu numai partea de nord.

In luna martie, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu declara in cadrul unui seminar cu tema zona metropolitana ca, in conditiile in care municipalitatea nu va realiza infrastructura in toate zonele din sudul Capitalei, dezvoltatorii nu se vor grabi sa investeasca. Murgeanu a mai declarat si la mijlocul lunii februarie ca municipalitatea incearca sa tina pasul pe cat posibil cu dezvoltarile imobiliare si incurajeaza constructia de locuinte si in alte zone nu numai in nordul Bucurestiului.

"Suntem de acord sa dezvoltam intreaga infrastructura si chiar sa legam zona de principalele drumuri de iesire din Bucuresti pentru a-i atrage pe investitori sa construiasca si aici ( in sudul Capitalei, n.r.)", declara in februarie viceprimarul Capitalei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri