Lipsa infrastructurii adecvate in mai multe zone si din imprejurimile Capitalei pune piedici dezvoltatorilor si implicit pietei imobiliare, sustin analistii imobiliari prezenti marti la lucrarile unui congres de real estate organizat de compania Finmedia si Uniunea Nationala Imobiliara (UNIM).

"Cred ca se apropie de sfarsit perioada in care fiecare dezvoltator se apuca pe cont propriu sa construiasca in mijlocul campului, fara a dispune de utilitati. Acum, acest lucru reprezinta o problema in conditiile in care utilitatile lipsesc si urmeaza a fi aduse doar peste multi ani in mai multe zone. Trebuie implicate si autoritatile in aceasta problema", a declarat, citat de NewsIn, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare, Gabriel Zamfir.

Aceeasi opinie o impartaseste si reprezentantul companiei GIS Imobiliare, Ricardo Alcaine Uriarte, care sustine ca lipsa utilitatilor si infrastructura precara poate impiedica dezvoltarea unor proiecte importante, insa vede si o incetinere a cresterii preturilor locuintelor.

"In Romania s-a trecut de la o piata speculativa la una matura, ce se solidifica pe zi ce trece. Totodata, in urmatorii ani vedem o usoara incetinire a cresterii preturilor apartamentelor noi si o stabilizare a preturilor pe piata veche. In plus, trebuie demarate urgent lucrari de infrastructura fara de care Bucurestiul nu va putea face fata in cativa ani ritmului dezvoltarii imobiliare", a declarat Alcaine Uriarte. Acesta sustine ca este necesar ca si sudul Capitalei sa fie pus in valoare, nu numai partea de nord.

In luna martie, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu declara in cadrul unui seminar cu tema zona metropolitana ca, in conditiile in care municipalitatea nu va realiza infrastructura in toate zonele din sudul Capitalei, dezvoltatorii nu se vor grabi sa investeasca. Murgeanu a mai declarat si la mijlocul lunii februarie ca municipalitatea incearca sa tina pasul pe cat posibil cu dezvoltarile imobiliare si incurajeaza constructia de locuinte si in alte zone nu numai in nordul Bucurestiului.

"Suntem de acord sa dezvoltam intreaga infrastructura si chiar sa legam zona de principalele drumuri de iesire din Bucuresti pentru a-i atrage pe investitori sa construiasca si aici ( in sudul Capitalei, n.r.)", declara in februarie viceprimarul Capitalei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si