Bursa si jocul pe bursa nu mai sunt pentru multi un mister. Chiar daca nu stii exact ce se afla in spatele acestei „cladiri”, cuvinte precum investitii, actiuni, divindende sunt auzite din ce in ce mai des.
Avand in vedere actuala rata a dobanzii la depozite, a-ti pastra banii intr-un astfel de cont nu mai reprezinta o investitie atractiva. Asa cum se intampla in orice economie normala, momentul in care dobanzile practicate de banci nu mai sunt destul de avantajoase, cei care economisesc prefera sa ii investeasca in actiuni.

Depozit bancar vs. Investitia bursiera

Diferenta dintre cele doua este data de riscul la care este dispus investitorul sa isi supuna fondurile. In cazul depozitului bancar investitia este garantata, prin reasigurarile pe care fiecare banca le are, astfel avand siguranta ca nimic nu se va intampla cu banii tai si mai mult primind o dobanda care variaza de la banca la banca, dar se situeaza la aproximativ 7 % pe an.

Cititi mai multe in MoneyBox.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri