Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center din Bucuresti, a anuntat ca a inceput constructia la extensia cladirii de pe locatia fostei fabrici din Miercurea Ciuc, pe structura careia dezvolta centrul comercial Csiki Plaza, al saptelea proiect al companiei in Romania.

Astfel, parterul se va extinde cu 1.980 mp, iar subsolul cu 1510 mp, urmand ca, la sfarsitul lunii septembrie, Plaza Centers sa finalizeze constructia parcarii cu 600 de locuri. Csiki Plaza va avea in jur de 14.000 mp suprafata inchiriabila (GLA) si 29.000 mp suprafata totala, dezvoltatorul pastrand structura constructiei si demoland peretii exteriori pentru re-compartimentarea cladirii.

Plaza Centers va investi in acest proiect 25 de milioane de euro, iar mall-ul va fi inaugurat anul viitor, intr-o singura etapa si va avea peste 70 de magazine: branduri de moda, supermarket, magazin de produse electrice si electrocasnice si restaurante. Firma constructoare, care se ocupa de lucrarile la extensia cladirii si constructia parcarii, este compania Ben-Mar Group din Miercurea Ciuc.

„Vom realiza si un sens giratoriu langa mall si vom repara soseaua din jurul proiectului, acestea ajutand la fluidizarea traficului din zona si obtinerea unui acces mai usor in mall”, a declarat Luc Ronsmans, Country Manager Plaza Centers Romania.

Proiectul este realizat de biroul de arhitectura Uri Shetrit/Noam Alkabetz & Isaac Halfon. Plaza Centers lucreaza la acest proiect si cu biroul local de arhitectura Albert Martin.

Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.

Compania si-a inceput activitatea in anul 1996, in Ungaria, unde a construit primul centru comercial la standarde occidentale din tara, ulterior extinzand acest concept in zona Europei Centrale si de Est, in tari precum: Polonia, Cehia, Letonia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Rusia si Ucraina.

Pe piata romaneasca, Plaza Centers a intrat la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat sapte proiecte de real estate, estimand o investitie de doua miliarde euro in patru ani. Cele sapte proiecte sunt situate in Bucuresti, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara, compania intentionand sa dezvolte o retea de aproximativ 15 mall-uri in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si