Din cauza conditiilor de piata, tranzactionarea pe Bursa din Viena difera fata de tranzactionarea pe Bursa din Romania prin natura diferita a fluxurilor de capital, insa care este atitudinea investitorilor romani si a celor internationali fata de Bursa din Viena (Wiener Borse) aflam de la specialistii contactati de MoneyBox.

„Pe bursa din Romania tranzactiile sunt dominate in acest moment de bani deja existenti in sistem si de investitori cu acelasi profil investitional in proportie covarsitoare”, a explicat Andrei Ciubotaru, broker in cadrul Vanguard.

Diferenta este ca Bursa din Austria reactioneaza si la stirile pozitive, exista corelatii negative intre evolutia preturilor emitentilor din ramuri economice diferite de activitate, insa „ se poate construi un portofoliu echilibrat, se pot obtine profituri din detinerea de actiuni la companii favorizate de actualul context. In momentul de fata, pe bursa romaneasca majoritatea covarsitoare a emitentilor evolueaza in aceeasi directie, indiferent de perspectiva sectorului, fiind manati doar de sentiment”, a detaliat Ciubotaru.

Totusi, contextul international dificil a afectat si Wiener Borse. Astfel, „disponibilitatea de a prelua emisiuni de actiuni de la societati nou infiintate a scazut anul acesta intr-o oarecare masura, insa noi speram sa putem lansa cateva oferte publice initiale in a doua jumatate a anului”, a declarat Michael Buhl, Joint CEO Wiener Borse.

Cititi mai multe in MoneyBox, portal de informatie financiar-bancara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
Polonezii de la Aforti intra pe piata fondurilor mutuale din Romania
Setari Cookie-uri