Westhill Development Ltd, o companie de investitii si dezvoltare imobiliara prezenta pe piata din locala din anul 2006, a lansat cel de-al doilea sau proiect in Romania, centrul comercial Zenith, situat in Ploiesti, ce va avea o zona de recreere chiar deasupra sa.
„Zenith va schimba conceptul de mall in Romania, fiind primul centru comercial care va avea o zona de recreere pe mall. Este un proiect de generatia a saptea, in conditiile in care acum vedem in tara proiecte de generatia a treia sau a patra”, a declarat Andrei Panculescu, Director al Westhill Romania.

Centrul comercial este amplasat la o distanta de zece minute de centrul Ploiestiului, intr-o zona cu vedere dinspre DN1 si DN1B, in apropiere de hyermarketul Carrefour, deschis in anul 2005 si va avea o suprafata inchiriabila de 58.000 mp in prima faza, urmand ca, in cea de-a doua faza sa totalizeze o suprafata inchiriabila de 72.000 mp. Mall-ul va include si un health club, o sala de bowling, un spatiu de joaca pentru copii si un cinematograf multiplex.

Design-ul Zenith a fost realizat de compania de arhitectura Benoy, iar lucrarile de constructie vor incepe la sfarsitul lui septembrie – inceputul lui octombrie, urmand ca mall-ul sa fie deschis in anul 2010, dupa investitii totale de 140 milioane de euro.

Negocierile pentru inchirierea spatiilor comerciale au inceput in luna iunie si pana in prezent, s-a negociat pentru aproximativ 49% din spatii, agentul de leasing fiind desemnat compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

„Vom ridica o constructie fezabila, care va sta in picioare, din punct de vedere al designului, si peste 10-15 ani. Nu am vrut sa construim doar o cutie mare de inox care sa adune la un loc mai multe magazine. Am ales materiale precum piatra, lemn, sticla colorata si chiar stuf, tocmai pentru a reflecta caracterul autohton al Romaniei in aceasta cladire”, a afirmat Carl Francis, Director al Benoy si arhitect sef al acestui proiect.

Westhill a inceput in luna mai lucrarile de constructie pentru dezvoltarea primului sau centru comercial in Romania, Crizantema Plaza, situat in Targoviste, ce va fi deschis la sfarsitul anului viitor. Mall-ul este amplasat aproape de iesirea din Targoviste spre Sinaia, in partea de nord a orasului, unde se afla pozitionat si campusul Universitatii Valahia.

Westhill Development Ltd este o companie de investitii si dezvoltare imobiliara, ce se focuseaza in special pe noile piete europene, avand sedii in Londra, Bucuresti si Sofia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri