Iulius Group, controlat de omul de afaceri Iulian Dascalu, are in dezvoltare complexul Palas, primul proiect de tip mixt al companiei, situat in apropiere de centrul istoric al Iasului. Investitia totala depaseste 250 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare investitie pe care Iulius Group a realizat-o pana in prezent.

Palas va include constructii rezidentiale, comerciale, spatii de birouri din clasa A, o parcare subterana cu aproximativ 3.000 de locuri, hoteluri si spatii de agrement si relaxare, finalizarea sa fiind programata pentru anul 2010. Intregul proiect se va intinde pe o suprafata de 120.000 de metri patrati.

UniCredit Tiriac Bank a acordat recent un imprumut de 124,8 milioane euro companiei Palas 1, parte a dezvoltatorului Iulius Group, pentru construirea zonei rezidentiale din ansamblul Palas. Finantarea totala a fost structurata pe proiecte distincte, creditul obtinut de la UniCredit Tiriac Bank reprezentand pivotul finantarii.

Sub complexul urbanistic Palas vor fi amenajate circa 3.000 locuri de parcare, ce vor deservi zona comerciala, office, hoteliera, rezidentiala si cea de agrement din incinta Palas. Pentru aceasta parcare, compania va investi peste 50 milioane de euro.Constructorii estimeaza ca pentru amenajarea sa se vor folosi cel putin 5.000 metri cubi de beton cu o compozitie speciala, impermeabila.

Inca de la intrarea in parcare, dirijarea se va face electronic, iar soferii vor vizualiza numarul de locuri ramase libere. In plus, un sistem video va monitoriza traficul intregii constructii subterane.

Proiectul Palas a fost premiat anul trecut la Cannes, in Franta, la Targul International de Retail si Real Estate, MAPIC.

SC Iulius Group SRL a fost infiintata in anul 1991 de catre Iulian Dascalu, iar la momentul actual compania detine mai multe centre comerciale in Iasi, Timisoara si Cluj, si un altul in faza de constructie in Suceava, ce va fi inaugurat in aceasta toamna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Iulian Dascalu: Capitala are nevoie de un proiect imobiliar "steag"