Jucatorii din banking-ul local anunta cresteri de dobanzi la economii, ratele depasind si 12% pe an. Libra Bank, Alpha Bank si Intesa Sanpaolo Bank sunt ultimele banci care au saltat dobanzile la depozite.
Libra Bank a marit dobanzile la depozitele in lei cu dobanda variabila si pentru cele in euro cu dobanda fixa ale populatiei si firmelor, precum si la cardul de economii Libra Mix si la contul curent in euro pentru populatie, profesii liberale si pensionari.

Astfel, banca a majorat dobanzile la depozitele populatiei si firmelor in lei, la termen, cu dobanda variabila si plata la scadenta cu 0,75 puncte procentuale pentru trei luni, 0,65 puncte procentuale pentru sase luni, 0,6 puncte procentuale pentru noua luni si 1,05 puncte procentuale pentru 12 luni.

Posesorii de depozite in euro, la termen, cu dobanda fixa si plata la scadenta, la Libra Bank, primesc dobanzi mai mari fata de cele anterioare cu 0,2% pentru un teremen de o luna, cu 0,45 puncte procentuale la trei luni, cu 0,25 puncte procentuale pentru sase luni si cu 0,1 puncte procentuale pentru 12 luni.

Noile dobanzi la depozitele in lei ajung pana la 12,3% pe an la 12 luni, iar la depozitele in euro, nivelurile actuale ale dobanzilor sunt de pana la 6% la 12 luni si 6,25% pe an la 36 luni.

Persoanele cu profesii liberale, membrii familiilor lor, precum si pensionarii de orice categorie care isi constituie la Libra Bank depozite in lei, euro sau dolari, la termen de pana la 12 luni, primesc in continuare o dobanda mai mare cu 0,25%.

In plus, conturile curente in euro ale persoanelor fizice, ale persoanelor cu profesii liberale si ale pensionarilor sunt bonificate cu 4,5% pe an.

Si Alpha Bank a majorat dobanzile la produsele de economisire incepand cu aceasta saptamana, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice, acestea ajungand pana la 11,25% pe an, iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% pe an.

“Incepand cu aceasta saptamana, Alpha Bank majoreaza dobanzile la produsele de economisire, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice acestea ajungand pana la 11,25% p.a, iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% p.a. “, se arata in comunicatul Alpha Bank.

In acelasi timp, banca vine cu o oferta speciala pentru studenti si pensionari, ce beneficiaza de dobanzi majorate pentru depozitele la termen cu scadenta mai mare de trei luni si pentru certificatele de depozit. Pentru produsele de economisire in lei dobanzile sunt mai mari cu 0,5% p.a, iar pentru cele in valuta cu 0,25% p.a.

Noile dobanzi pentru Alpha Progressive cresc lunar pana la 19.25%p.a. pentru lei, pentru economii cu scadenta la 12 luni. Iar pentru intervalul maximal al disponibilului, dobanda contului Alpha Premier constituit in lei ajunge la 10.00%p.a.

De asemenea, Intesa Sanpaolo Bank a majorat, in medie, cu 1,5% dobanzile la depozitele la termen in lei pentru persoanele fizice si companii si, in medie, cu 1% pentru depozitele in euro.

Dobanzile la depozitele in lei au fost majorate in medie cu 1,5%, dobanda la depozitele constituite pe 12 luni, ajungand astfel la 10,5% pe an. In cazul depozitelor constituite in euro, majorarea medie este de 1%, dobanda anuala pentru un depozit pe 12 luni ajungand la 5%.

Ratele de dobanda oferite sunt fixe pe toata perioada constituirii depozitului. Pentru persoanele fizice, suma minima pentru constituirea unui depozit la termen este de 1.000 lei pentru depozitele in lei, respectiv 1.000 euro pentru depozitele constituite in aceasta moneda.

Intesa Sanpaolo Bank ofera, in acelasi timp, clientilor sai persoane fizice
, posibilitatea de a constitui depozite cu dobanda variabila lunar, indexata in functie de indicatorii ROBOR si EURIBOR din luna precedenta. In cazul acestor tipuri de depozite, banca ofera la depozitele in lei o dobanda anuala de 13,21%, iar pentru depozitele in euro - o dobanda anuala de 5,76%. Depozitele cu dobanda variabila pot fi constituite pe 3, 6, 9 sau 12 luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri