Piata asigurarilor din Romania va creste, probabil, intr-un ritm de 12-15% anul viitor, comparativ cu cresterea de 25% estimata pentru acest an, pe fondul turbulentelor de pe plan international, a declarat astazi presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
"Probabil ca vor fi incetiniri in incheierea unor asigurari noi pe segmentul de asigurarile de viata, in sensul ca se vor incheia mai putine polite. Dar cele care sunt deja incheiate vor fi in continuare platite", a spus presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Ea considera ca piata asigurarilor de viata isi va pastra un ritm de crestere superior celui al asigurarilor generale si in 2009, la fel ca in acest an.

"Piata de asigurari e in trendul stabilit anul trecut. Pana la sfarsitul anului, probabil vom realiza cresterea prognozata anul trecut pe toate segmentele de asigurari", a mai spus Toncescu.

CSA estimase pentru 2008 o crestere de 25-26% fata de 2007, avans sustinut in special de segmentele auto si de asigurari de viata.

Asiguratorii au inregistrat prime brute subscrise de 2,15 miliarde euro in 2007, in crestere cu 25,16% fata de anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri