1. Fii rabdator atunci cand tranzactionezi, nu incerca sa obtii cu orice pret cea mai buna valoare pentru tranzactiile tale. Daca ratezi un pret bun, nu-i nimic, vei avea si alte sanse.

2. Cele mai bune strategii de investitii se bazeaza pe extreme - cumpara extrem de ieftin si vinde extrem de scump.

3. Urmareste tiparele de acumulare si observa cand cotatiile se aproprie de nivele foarte joase. Acest lucru te va ajuta sa realizezi cand cotatiile incep sa scada si sa poti obtine un profit bun din vanzari.

4. Ignora previziunile legate de piata ale diversilor analisti. Cel mai bine ar fi sa culegi informatii de la mai multe persoane cunoscute din piata de capital si sa-ti formezi o opinie proprie.

5. Graficele actiunilor si evolutiile acestora in timp sunt foarte importante. Pretul, rulajul, praguri suport si de rezistenta, presiunea la vanzare sau la cumparare sunt singurele lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a lua decizii de investitii corecte.

Citeste si:

6. Fii foarte atent la risc. Daca ti-ai propus sa investesti intr-o anumita actiune sau companie, urmareste cu atentie care ar putea sa fie factorii de risc al respectivului plasament.

7. Stabileste-ti o limita de scadere, de tip stop-loss, si un pret tinta pentru actiuni inainte sa incepi sa tranzactionezi si tine cont de ele. In cazul in care conditiile de pe piata de capital se schimba drastic ar fi bine sa-ti reevaluezi tintele de scadere si/sau crestere.

8. Urmareste actiunile-vedeta si sectoarele care reactioneaza bine in fata scaderilor generale, deoarece acestea vor fi primele care vor beneficia de o revenire a trendului ascendent.

9. Nu te increde prea mult pe informatiile pe care le primesti de la televiziuni, e bine sa obtii informatiile de care ai nevoie din mai multe surse.

10. Elaboreaza cateva rezolutii de care sa tii seama atunci cand investesti, dar si in viata de zi cu zi, si incearca sa actionezi conform acestora.