Intr-o piata in care vanzarile de apartamente stagneaza, tot mai multi dezvoltatori aleg sa finanteze chiar ei cumpararea unei locuinte, in cazul in care viitorul client nu dispune de intreaga suma. Ultima astfel de oferta a fost lansata de catre Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania.
Astfel, in lunile martie si aprilie 2009, pentru clientii care doresc sa achizitioneze un apartament in InCity Residences dar nu detin intreaga suma, Anchor Grup le va finanta diferenta. Ansamblul rezidential este amplasat pe Calea Dudesti, in apropiere de centrul comercial Bucuresti Mall, fiind format din patru blocuri cu 17 etaje si va fi livrat in primavara-vara acestui an.

Si Axa Grup are o oferta asemanatoare pentru proiectele Saphire Residence, din apropierea parcului Herastrau si Ambra Residence, ampalasat langa padurea Baneasa. Campanie de comunicare a grupului este bazata pe ideea de „7 pasi distanta fata de Herastrau”, in cazul proiectului Saphire Residence, si „7 pasi distanta de Padurea Baneasa”, in cazul Ambra Residence, cei sapte pasi fiind un sistem de rate, pe o perioada de maxim patru ani, direct de la dezvoltator.

O posibila metoda de stimulare a pietei: Schimburile de locuinte

De asemenea, societatea de constructii Apolodor acorda finantare pentru cei care vor sa cumpere un apartament din ansamblul Octopus Garden, situat in zona Eroii Revolutiei. Proiectul cuprinde 152 apartamente a cate doua, trei sau patru camere si va fi livrat in aceasta toamna.

Apartamentele s-ar putea ieftini cu pana la 25% in 2009, daca bancile nu vor relua creditarea

Desi ofertele dezvoltatorilor sunt din ce in ce mai variante, preturile apartamentelor continua sa scada. Astfel, indicele pietei imobiliare (BREI - Bucharest Real Estate Index) a scazut cu 2% in prima luna din 2009 fata de decembrie 2008, ajungand la valoarea 1.506 euro/mp, conform analizei lunare realizate de Colliers International. BREI-Vechi, indicele apartamentelor vechi, a scazut cu 3%, in timp ce BREI-Nou, indicele apartamentelor noi, a ramas relativ constant fata de finalul anului trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri