Serviciul de monitorizare si audit de proiect are ca scop realizarea unei supervizari tehnico-financiare regulate, pentru a informa banca finantatoare despre cum evolueaza constructia in paralel cu folosirea si respectarea bugetului pre-stabilit, urmarind riscurile ce pot afecta proiectul, sustin reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

Acelasi raport de monitorizare poate fi folosit si de dezvoltator, oferindu-i o opinie asupra modului in care constructorul respecta proiectul, asupra optimizarii bugetului si a termenelor de finalizare comparativ cu proiecte similare.

Auditul de proiect mai poate fi folosi in cazul achizitiei unor proiecte imobiliare in dezvoltare, dand cumparatorului instrumente de negociere prin identificarea acelor neconformitati in constructie, care necesita reparatii si au astfel potential de scadere a pretului de achizitie.

"Datorita conditiilor curente de piata, numarul proiectelor in derulare s-a diminuat si acest serviciu a facut loc unuia nou, vital pentru sanatatea finantarilor oferite deja de banci – auditul de proiect ", afirma Raluca Laudoniu, coordonator al diviziei Building Surveying a Colliers International.

Echipa ei numara trei monitori de proiect si doi analisti de piata, iar anul au monitorizat 11 proiecte ( sase rezidentiale, trei de retail si doua office) cu bugete de constructie de 611 milioane euro.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 293 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si