Compania olandeza Axion Leisure Development, controlata de inginerul roman George Barbulescu, isi propune sa atraga finantare pentru dezvoltarea unui centru de distractii in valoare de 500 milioane de euro, in zona Snagov.
Leisure Dome Bucharest urmeaza sa fie construit pe un teren de circa 55 de hectare, amplasat pe platoul Vlasiei. Terenul apartine unui om de afaceri roman, care va participa, de asemenea, la dezvoltarea proiectului. (Cititi si Proiect imobiliar de 500 mil. euro, caut investitori. Ofer recuperarea investitiei in 8 ani)

Centrul de distractii va avea o suprafata construita de 200.000 mp, la care se adauga alti 200.000 mp la exterior. Conform estimarilor dezvoltatorului, proiectul ar urma sa fie livrat pe 12 decembrie 2012.

„Estimam ca un vizitator pleaca cu circa 40 euro mai putin in buzunar. In cel mai rau scenariu, vom avea sase milioane de vizitatori pe an, iar in cel mai bun, 25 de milioane”, spune George Barbulescu, General Manager al Axion Leisure Development.

Complexul va gazdui activitati precum schi interior, snowboarding, patinaj pe gheata si sporturi nautice subtropicale, desfasurate pe o suprafata de 63.000 mp. Va mai include o zona de jocuri, cu imagini 3D, 4D, 5D, realitate virtuala si cinematografe, pe o suprafata de 28.000 mp si un centru de wellness, ce va ocupa 11.000 mp.

La toate acestea se adauga o zona de retail, de 37.000 mp, un hotel cu 600 de camere, un cazino, un centru de congrese si o zona de food-court (restaurante si cafenele), de 15.000 mp.

Leisure Dome Bucharest este gandit in colaborare cu biroul olandez de arhitectura Benthem Crouwel si a fost inspirat din alte proiecte precum Skating Globe Galleria Dallas Mall (Dallas), Epcot ( Florida), Suncoast Bowling Center (Las Vegas) si Mall Dubai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Citește și
(P) Ai nevoie de un împrumut rapid fara institutii financiare?
Setari Cookie-uri