“Pretul tinta a fost estimat prin ponderarea rezultatelor din analizele comparative si a previziunii fluxurilor de numerar catre firma pe urmatorii ani (DCF). In ceea ce priveste analiza DCF, am incorporat rezultatele financiare la 6 luni si am redus previziunea de evolutie a marjei de profit inainte de taxe in 2009 la -5% (de la 2,5%)”, explica Andrei Radulescu, analist la Target si autorul raportului.

In prima jumatate a lunii iunie, actiunile UARG au inregistrat nivelul minim de 1,25 ron, continuand evolutia de aprecieri, pana la un maxim de 1,5 lei, inregistrat in prima parte a lunii august.

“Aceasta evolutie a fost determinata, in principal, de climatul bursier favorabil, in contextul amplificarii semnalelor de iesire din recesiune a economiilor tarilor dezvoltate, dar si a sezonului de raportari de rezultate pe cel de-al doilea trimestru. In ultimele saptamani am asistat la declinul cotatiilor Argus, pe fondul semnalelor de oboseala la nivelul pietelor de capital dupa rally-ul din ultimele luni, dar si in contextul evolutiei nefavorabile a rezultatelor companiei la 6 luni”, se arata in raport.

In trimestrul al doilea, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 36% raportat la T2 2008, la 32,4 milioane lei, in contextul declinului preturilor la ulei (cu peste 8% pe an, conform estimarilor Target Capital), dar si a contractiei cererii.

Compania a inregistrat in acelasi interval pierderi totale de 4,8 mil. lei.

In primul semestru, cifra de afaceri a scazut cu 41%, comparativ cu S1 2008, in contextul scaderii pretului la ulei (cu peste 6% anual, conform estimarilor Target), dar si a contractiei pietei cu aproximativ 10% (conform estimarilor companiei).

Compania Comcereal Tulcea (la care Argus detine 66,75% din actiuni) a comunicat o cifra de afaceri in scadere cu 27% fata de perioada similara din 2008, si un profit de 635 mii lei, mai mic cu 7% comparative cu perioada similara din 2008, mai arata raportul de analiza.

Producatorul de ulei a anuntat, in aprilie, ca va oferi pentru prima data de la listarea din 1997 dividende in valoare de 2,5 milioane lei, cu o valoare bruta de 0,07 lei/actiune.