Analistul Andrei Radulescu din cadrul casei de brokeraj Target Capital ofera un pret-tinta in urmatoarele 12 luni de 0,74 lei pentru actiunile producatorului de medicamente Antibiotice Iasi (ATB), similar cu ultima cotatie din piata, si modifica recomandarea de la “buy” la “hold”.
“In ultimele saptamani am asistat la corectii ale titlurilor, pe fondul semnalelor de oboseala la nivelul pietei de capital, dupa sase luni de rally, dar si din cauza evolutiei nefavorabile a rezultatelor raportate de societate pe cel de-al doilea trimestru”, se arata in raportul de analiza.

Producatorul de medicamente a realizat in cel de-al doilea trimestru al anului o cifra de afaceri de 50,4 milioane lei, cu 14% mai mica decat cea din perioada similara a anului trecut, desi piata farma interna a inregistrat un avans de 4,7%.

In perioada martie-iunie, Antibiotice detinea o cota de 2,6% din piata farma interna, ocupand pozitia a zecea.

La finalul lunii august, compania a anuntat ca va demara exporturi de produse in valoare de 2 milioane dolari pentru Statele Unite din ultimul trimestru al anului si previzioneaza vanzari pe aceasta piata de 15 milioane dolari in 2010.

Societatea a obtinut un profit net de 15 milioane lei (3,55 milioane euro), in primul semestru al acestui an, in scădere cu 10% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce cheltuielile sale au avansat cu 2,6%.

“Apreciem ca fiind favorabile rezultatele companiei la sase luni, cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca performanta Antibiotice in aceasta perioada se situeaza sub cea inregistrata la nivelul pietei farma interne”, indica Radulescu in raportul de analiza.

Evolutia din aceasta perioada este explicata de cresterea ponderii vanzarilor pe segmentul de spitale la 43% din totalul cifrei de afaceri a companiei, segment care a crescut la 6 luni cu doar 7,6%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri